Реклама / Ads
0| 3597 |04.04.2022 НОВИНИ

Трифонов: Началникът на кабинета изрече внушения и клевети по адрес на Каримански

.
Слави Трифонов Източник: БГНЕС
Днес в две телевизионни интервюта председателят на Народното събрание Никола Минчев и началникът на кабинета на правителството Лена Бориславова заявиха, че кандидатът на управляващата коалиция за гуверньор на БНБ е Андрей Гюров. А това е лъжа - управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати. Това написа в профила си във Facebook лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов.
 

Ето цялата публикация на Трифонов, която включва и видеообръщение на Любомир Каримански:

 

„Днес в две телевизионни интервюта председателят на Народното събрание Никола Минчев и началникът на кабинета на правителството Лена Бориславова заявиха, че кандидатът на управляващата коалиция за гуверньор на БНБ е Андрей Гюров. А това е лъжа - управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати.


В предаването "120 минути" по bTV началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите правомощия, и изрече внушения и клевети по адрес на Любомир Каримански.


Внуши, че господин Каримански има съмнителни петна в своята биография и ако той бъде избран за управител на БНБ, а не Андрей Гюров, ще има "второ КТБ".


Тъй като моята работа в момента е да пазя стабилността на коалицията, няма да отговарям аз. Вижте отговора на г-н Каримански:"

 

„Недопустимо е от страна на правителството да се вмешателства в независимостта на една такава институция със 140-годишна история, както е и недопустимо да се казва на Народното събрание кой е точният кандидат. Важно е да се направи и още едно уточнение и то е свързано с това кой има право да говори от името на коалицията, кой е упълномощен и дали има такъв човек, който да е упълномощен. Към настоящия момент на мен не ми е известно някой да е бил упълномощаван да говори от името на коалицията, тъй като ние - „Има такъв народ", сме част от коалицията. Не ми е известно също така да е имало среща на която съответните коалиционни партньори да са посочили един от двамата кандидати като фаворит", заяви Любомир Каримански.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3507 |02.04.2022 Борисов видя пълен провал за кабинета. Не изсипали и една лъжица асфалт . 0| 4054 |31.03.2022 Началникът на френското разузнаване - уволнен. Не предвидил инвазията в Украйна . 0| 2863 |30.03.2022 Трифонов: В Северна Македония се страхуват да се нарекат “българи” . 0| 2704 |22.03.2022 Радев призова кабинета да изпрати бронежилетки и каски в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads