Реклама / Ads
6| 4306 |08.09.2017 НОВИНИ

Цачева баламосва за случая „Лазар Влайков“, залива с клишета за върховенство на закона

.
Цецка Цачева
Няма „чадър” над Лазар Влайков, с чието оръжие беше убит човек по време на детски рожден ден, а ГЕРБ е реагирала веднага, като го е изключила от редиците си вчера и го е посъветвала да напусне общинския съвет на Септември, на който Влайков беше председател, заяви правосъдният министър Цецка Цачева по БТВ.
 

Думите й, обаче противоречат на фактите- Влайков първоначално не беше обвинен,  а задържането му стана една седмица след инцидента и то след като близките на жертвата се оплакаха пред  медиите за манипулация.  Беше лансирана тезата, че 6-годишно дете е застреляло мъжа.

 

Любопитното е, че Цачева  не коментира предишните отстранявания на Влайков от ГЕРБ, тъй като „нямала информация за тях и можела да говори само за този случай от последните дни“.

  Няма как да знаем за всеки конкретен случай във всяко село, представя се свидетелство за съдимост, което е било чисто, посочи още Цачева.  

 

След това тя включи познатите до болка клишета от рода на:  Върховенството на правото гарантира справедливост, а това означава и липса на страх у гражданите, каза още Цачева. „Наша цел, наш ангажимент е да се преодолее този страх у гражданите, което означава работещи държавни институции. Това е сравнително некратък процес, нещо, което не е по силите само на една власт”, посочи тя.

 

„Октомври, ноември и декември е време за съдържателни дебати, така че в края на годината да имаме антикорупционен закон”, добави Цачева.   Философията в двата законопроекта (вторият е на БСП) е различна и двата не могат да минат под общ знаменател, каза още Цачева. По думите ѝ гражданите искат да няма „хранителна среда” за лица на висока публична позиция, които могат да придобият неправомерно имуществени или неимуществени блага, които не им се следват – това е смисълът на антикорупцията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5797 |01.09.2017 Цачева скочи на Радев, против е той да посочи шефа на бъдещия антикорупционен орган . 0| 4400 |31.08.2017 Радулов: Полицията показва несигурност по случая с Адриан Златков . 7| 8044 |12.08.2017 И президентът Радев отряза недоносчето на Цачева, наречено ”антикорупционен закон” . 5| 11192 |09.08.2017 Топ адвокат: Установяване на корупция в случая с КТБ в САЩ ще е огромен шамар за съдебната ни система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads