Реклама / Ads
14| 5007 |27.07.2010 НОВИНИ

Цветанов на изслушване в НС за произвола на МВР

.
Заради скандалния случай в Кърджали, при който полицаи пребиха невинни хора по погрешка, след като нахълтаха в дома им, утре вътрешният министър Цветан Цветанов ще бъде изслушан в Народното събрание по настояване на Коалиция за България.
 

Още в началото на днешното извънредно заседание депутатите на ГЕРБ напуснаха пленарната заради декларация на Коалиция за България за първата година от управлението на кабинета "Борисов". В нея левицата акцентира върху полицейския произвол в страната, а като конкретен пример бе посочен случаят с нахлуването в дома на семейство в Кърджали. Според левия сектор на залата за управляващите не са важни резултатите от акциите и справедливостта, а броят на задържаните и популярността на правителството. "Важното е народът да ги одобрява – дали от страх или от ПР-а, няма значение. Важен е рейтингът", се посочва в декларацията, която бе прочетена от депутата Димчо Михалевски.

"Не е важно кой и за какво е задържан. Важно е количеството на задържаните. Трябват им ръкопляскащи зрители", се казва още в документа. "Защо е внушено и разпоредено на полицаите да се държат с българските граждани по този безпардонен начин – същите тези граждани, които им изкарват заплатите", попита Михалевски от парламентарната трибуна.

Докато той четеше декларацията на парламентарната група на "Коалиция за България", депутатите от ГЕРБ напуснаха залата, но малко по-късно се върнаха. Социалистите настояха още днес председателят на парламента Цецка Цачева да свика заседание на комисията по правата на човека, която да се произнесе за поведението на полицаите, а в сряда в пленарната зала да бъде изслушан вътрешният министър Цветан Цветанов.

Цачева отговори, че в рамките на деня ще прецени дали да свика извънредното заседание на комисията. Що се отнася до искането за изслушване на вътрешния министър, шефката на парламента отсече, че няма внесено писмено предложение за такава точка в дневния ред, и препоръча на социалистите, ако искат да чуят Цветанов, да направят предложението си по надлежния ред. След това депутатите преминаха към обсъждане на второ четене на промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Депутатите от ГЕРБ се върнаха в пленарната зала и сега участват в дебатите.

Малко по-късно от "Коалиция за България" внесоха в деловодството на НС искането за изслушване на Цветан Цветанов. В крайна сметка Станишев и компания очакват утре в 9 часа вътрешния министър на трибуната в парламента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6383 |26.07.2010 Цв. Цветанов: "Килърите" - най-сериозният удар срещу организираната престъпност . 4| 4814 |21.07.2010 Цв. Цветанов: Дойде най-положителният доклад на ЕК . 3| 5797 |19.07.2010 Цветанов: Конюнктурни интереси тровят съдебната система . 17| 4474 |16.07.2010 Цветанов: Съдебната система е зависима от престъпността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads