Реклама / Ads
80| 6983 |25.11.2011 НОВИНИ

Цачева изтърва полет за Индия, самолетът я "подминал"

.
Ц. Цачева
От автобуса делегацията видяла излитащия самолет.
 

Българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, която трябваше тази сутрин да излети за Индия, изпусна самолета, съобщи БГНЕС.

 

В делегацията, освен депутати, бяха включени и министрите на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов и на здравеопазването Стефан Константинов, защото в рамките на визитата трябва да бъдат сключени две междуправителствени споразумения. Тъй като никой не е транспортирал участниците в делегацията до самолета, той е излетял без тях. Българска парламентарна делегация, водена от Цецка Цачева, трябва да направи официално посещение в Република Индия от днес до 30 ноември, като визитата е по покана на спикера на Долната камара на парламента на Индия Мейра Кумар.

 

Българската делегация трябвала да лети с Австрийските авиолинии, тъй като полетът бил през Виена. "Ние отидохме в 10:00 т.е един час преди полета. Хората от парламента, които се занимаваха с организацията, си свършиха перфектно работата и по неясни причини от летището дойдоха да ни вземат някъде към 11:00", разказа депутатът Ваньо Шарков. Още в 10:00 министри и депутати били на Правителствения терминал, заедно с багажа си в очакване на автобус, който да ги вземе и да ги откара до терминала, от който ще бъде осъществен гражданския полет. Когато все пак те се качили на автобуса и отишли до другия терминал, единственото, което видели е излитащия самолет. Все пак в 16:40 тази вечер цялата делегация ще излети за Индия с полет през Мюнхен.

 

Министърът на транспорта Ивайло Московски обясни, че ръководството на летището проверява защо се е стигнало до тази ситуация. Свалени са записите от камерите. "Извинявам се на всички, които не са могли да излетят със самолета и ако вината е на служители от летището всичко те ще бъдат наказани с адекватни наказания", каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5179 |14.10.2011 Скандал в НС: Сидеров пипа Цачева . 15| 6447 |14.10.2011 Цачева: Взривът е дело на хора, които не искат България да изглежда добре . 5| 4790 |12.10.2011 Само Цачева почете 142- годишнина на БАН . 18| 6052 |11.10.2011 Цачева свиква парламента извънредно в петък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads