Реклама / Ads
1| 4454 |31.07.2015 НОВИНИ

Цачева: Няма решение, което да се хареса на всички депутати и граждани

.
Цецка Цачева
Няма решение, което да се хареса на всички депутати и граждани. Изборът не се харесва на ГЕРБ, но всеки има право на втори шанс. Това коментира в сутрешния блок на бТВ председателят на парламента Цецка Цачева относно вчерашния избор на Мая Манолова за омбудсман.
 

 „На мнение съм, че тя има по-скоро обвинителен уклон кой какво не е свършил, но пожелавам й успех, нека видим една нова Мая Манолова“, отбеляза Цачева. Мисля, че много време отделяме на това, отбеляза тя. Помолена да коментира личното си мнение, Цачева заяви: „Личните ми чувства не е нужно да са достояние на широката публика“ и отрече да има разделителна личния „Мая Манолова“ в ГЕРБ. Председателят на парламента бе помолена да коментира и избора на нов управител на БНБ отпреди няколко дни. По този въпрос Цачева увери, че ПГ на ГЕРБ се е доверила на експертите. Относно референдума с един въпрос, който също предизвика не леки притеснения в Народното събрание, след като два от въпросите на президента бяха отхвърлени, Цачева изрази надежда, че решението на Конституционния съд за референдума ще бъде положително. „Не приемам Конституционният съд да бъде обвиняван, че изпълнява интересите на която и да е политическа сила“, подчерта депутатът от ГЕРБ.

 

 Цачева определи изминалия сезон на 43-тото Народно събрание като „Безспорно тежък, с тежка парламентарна програма, удължени заседания“ „Но пък удовлетворение е фактът, че има приети закони въпреки пъстротата на това Народно събрание и различията, които имаме“, изтъкна Цецка Цачева. Наясно съм, че не могат всички да са едно мнение, но удовлетворителното за мен е това, че мнозинството остава стабилно. Според нея най-големият успех на това Народно събрание е конституционната реформа, а най-големият провал - това, че референдумът няма да се състои с първоначалните три въпроса, а само с един – за електронното гласуване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4642 |31.07.2015 Вече няма да е толкова горещо . 5| 9439 |26.07.2015 Д-р Михайлов: Борисов няма алтернатива; той и всички останали . 0| 6934 |25.07.2015 Бъчварова: Няма развитие по убийството на Георги в Борисовата градина . 0| 4829 |25.07.2015 Паргов: Коалиция с АБВ в София за местните избори няма да има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads