Реклама / Ads
1| 4486 |19.12.2010 НОВИНИ

Цачева: Отговорни сме и ще изпълним законодателните реформи

.
Цецка Цачева
От ГЕРБ сме достатъчно отговорни, за да довършим законодателните реформи, категорична е Цецка Цачева. За нея е изключително важен образът на България пред Европа. Всеки един депутат може да види кой е гласувал и кой не в НС.
 

Това заяви председателят на Народното събрание в предаването "Неделя 150" по БНР.

Цецка Цачева е категорична , че това, което се случи с Венецианската комисия и представители на българския парламент е с давност няколко месеца.
Според нея партньорите са запознати с всички предложения, постъпили между първото и второто гласуване. От комисията са отчели със задоволство, че в България има забележките. Също така според тях много добре се работи с новото ръководство на парламента. Становището на Постоянната комисия е излязло преди визитата на г-н Анастасов, тъй като нещата вървят едновременно и паралелно, каза председателят на НС.

Цачева е категорична, че законът ще бъде прочетен, когато бъде гласуван. По думите й от ГЕРБ ние сме достатъчно отговорни, за да завършат законодателните си приоритети. Тя каза още, че има сили в парламента, които пречат на нормалната му работа. „За мен е много важен образът на България пред европейските ни партньори”, заяви председателят на НС.

В пленарната зала и при всяко отчитане се отбелязва броят на гласувалите и прието ли е предложението или не, така, че всеки един депутат може да види кой и как е гласувал, каза Цецка Цачева, отговаряйки на твърдението на гражданското обединение за наблюдаване на работата на НС, че ГЕРБ е единствената партия, която гласува най- сплотено. Тя категорично отрече обвинението на Янаки Стоилов, че е допуснала нарушение на конституцията при преброяването на кворума.

Председателят на парламента каза, че на работата на парламента в петък не са присъствали цялата група на ДПС, от „Коалиция на България", не повече от 7-8 души. Според нея, българите така сме устроени, че когато не можем нещо да направим, пречим на другите да го направят.

Тя е категорична, че идеята за консенсус не е „взривена" в парламента, „аз съм за отбора, за екипа, като екипен състезател". Парламентът е мястото, където се срещат различните идеи за управлението на държавата.

Запитана за горнооряховските медици и отговора от трибуната на министъра на вътрешните работи, Цачева заяви, че Цветанов като специалист и експерт е много наясно какви данни да бъдат оповестени в парламента и не „мисля, че е нарушил някакви норми", като пусна записа от разговора на лекарите, тъй като той беше вторият човек, който оповести тези данни. Според нея не е допустимо след 20 години демократичен преход всеки един момент да бъдем под ударите на някаква информация, която излиза в медийното пространство. В правова държава законът трябва да даде отговор за въпросите за ДС, тъй като такива хора не могат да бъдат на такова място. Ще препоръчаме в КС внесе поправка в закона за дипломатическите мисии. Сега ние се връщаме към неща, които други държави, от нашия блок, отдавна решиха, каза Цачева.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5640 |01.12.2010 Цачева: Не е време за референдуми . 2| 4544 |22.11.2010 Цачева: Не сме готови за цялостен закон за лобизма . 2| 4882 |31.08.2010 Ц. Цачева: Смяна на А. Ангелов не е обсъждана . 21| 5662 |01.07.2010 Ц. Цачева: Кака Гицка не може да се грижи за себе си, прави го държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads