Реклама / Ads
2| 4870 |31.08.2010 НОВИНИ

Ц. Цачева: Смяна на А. Ангелов не е обсъждана

.
Цецка Цачева
Новият изборен закон ще е готов до Нова година, обеща парламентарната шефка.
 

Реформата в здравеопазването, където 20 години се симулират реформи, ще бъде акцент в новия политически сезон, обеща по БНТ и БНР председателят на НС Цецка Цачева. Реформата в съдебната система за успешното въвеждане на специализираните съдилища също ще е във фокуса на вниманието, но безспорно ключов елемент в работата на есенната парламентарна сесия ще е работата по ново изборно законодателство, уточни шефката на парламента.

Докладът на комисията е готов и след внасянето на проектозакона в пленарна зала можем да започнем с обсъждане на нов изборен кодекс, съобщи Цачева, според която най-късно до януари следващата година страната ще има нов изборен кодекс. Не било нормално да се очаква, че гласуването по интернет ще се случи изведнъж, но било добре да се започне експериментално с един вид избор.

Дебати по приемането на държавния бюджет и редица данъчни закони очаква Цачева. България все още е в условия на криза, необходимо ни е единение по основните политики и нека правителството изпълни своята програма, с която спечели изборите, а след това да ни критикуват, ако не се справим, добави тя.

Смяната на министър Аню Ангелов не е коментирана на никакво ниво, не считам, че е сериозно да се говори за смяна, на който и да било от министрите, информира още парламентарната председателка.

Утре ще бъдат обявени имената на народните представители, които ще заемат двата овакантени поста от доц. Геновева Алексиева, подала оставка преди дни заради конфликт на интереси. Формално нямало правна норма, която да е нарушена от доц. Алексиева, коментира Цачева, казвайки, че всичко, което не е забранено, е разрешено. В конкретния случай обаче Алексиева следвало да се съобрази, че е публична личност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5108 |24.08.2010 А. Ангелов: Не може президентът до безкрайност да отхвърля предложенията ми . 3| 5036 |28.07.2010 А. Ангелов: Освобождавам военнослужащи, но не самоцелно . 0| 6626 |12.07.2010 15 полицаи пазиха смяна на караула от 30 зрители пред президентството . 2| 4744 |05.07.2010 А. Ангелов: Не сме най-добрият вариант за ПРО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads