Реклама / Ads
0| 10454 |13.07.2015 НОВИНИ

Цацаров дава спешно интервю - удря го бумеранг

.
Сарафов (на заден план) пръв ще изостави Цацаров, когато стане напечено...
Часове преди обявения протест срещу главния прокурор Сотир Цацаров той ще даде интервю пред бТВ. Скорострелното уреждане на негова публична изява разбуни мрежата и предизвика остри реакции.
 
Стотици българи смятат, че пиарската изява на Цацаров ще се изрази в шикалкавене по темата за реформите и отричане на връзките му с кръга #Кой и Делян Пеевски. Това ще предизвика нова буря от недоволство и ще накара още повече граждани да отидат пред Съдебната палата и да изразят гнева си срещу неработещата система и корупцията, завладяла ръководството й.  Въпреки взетите мерки да бъдат снимани протестиращите, хората не се отказват. "Време е за бунт!", "Стига терор!" и "Пеевски клиент, а не господар на прокуратурата" са все по-често срещаните лозунги.

Членове на ГЕРБ се организират тайно от ръководството за участие в митинга. Те са гневни на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които са в поза изуйгащи пред Пеевски и ДПС. Хората недоволстват и се заканват това да е само началото на протестите. Ако трябва, ще се бием, но ще изтръгнем страната от ръцете на предателите и мафиотите, заявиха високопоставени гербаджии пред Фрог нюз. Според тях положението вече е нетърпимо, цели институции са мафиотизирани от кръга #Кой, а МВР, ДАНС и прокуратурата прикриват мафията вместо да се борят с нея. Това не може да стане без одобрението на премиера Борисов, мрачно допълват активистите на управляващата партия. 

 

Докато Цацаров и кликата около него се чудят как да се измъкнат от ситуацията, главният редактор на все още съществуващия в-к "Труд" Петьо Блъсков се появи по бТВ.

 

Използвайки правото си на отговор с агресивен тон той обясни, че дописникът Калоян Стоев, след чиято статия прокуратурата се хвърли да разследва Министерство на правосъдието за неправилно похарчени малко над 900 лв, всъщност бил самият той. Такава била практиката, да се подписват подобни материали с псевдоним.

 

Блъсков обаче ползва това правило и в други дейности. Например за взети над 7 млн лева от фирми до Цветан Василев и от КТБ той ползвал сина си, а не се подписвал лично. Някои от заемите не са обслужвани, други са прехвърлени на трети лица и пр. Сигнали за това са подадени в СГП, но там никой не си мърда пръста да провери изнесените факти. Дали пък главният прокурор, за да спаси себе си, няма да почне проверка на произхода на блъсковите милиони? Или ще си затрае, както досега, а същите тия милиони ще бъдат покрити от данъкоплатците.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8599 |13.07.2015 КОЙ вдигна на крак МВР и прокуратурата заради протеста срещу Цацаров . 0| 8470 |11.07.2015 Хиляди се гласят да искат оставката на Цацаров . 0| 4732 |09.07.2015 Франция дава рамо на Бокова за генерален секретар на ООН . 0| 4775 |09.07.2015 Цацаров: До края на месеца ще има обвинителен акт срещу Бисеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads