Реклама / Ads
27| 4858 |23.01.2014 НОВИНИ

Цацаров нападна спецпрокуратурата заради доклада на ЕК

.
Източник: Булфото
"Докладът на Европейската комисия за специализираната прокуратура въобще не е положителен". Това каза главният прокурор на Сотир Цацаров по повод питане, касаещо отношението на ЕК към спецобвинението, поверено на Светлозар Костов. "Не е време да се преосмисли тази структура, време е да започне да работи. Причината специализираната прокуратура да не работи добре, са проблеми, свързани с вътрешната организация и недостатъчното кадрово осигуряване досега.
 

На моменти спецпрокуратурата е била заливана или са и били директно поднасяни готови, реализирани операции, с много съмнителен краен изход. Те са били реализирани, били са презентирани пред медиите, след което са намирали мястото си в специализираната прокуратура”, заяви още Цацаров.

Обвинител № 1 обясни, че не защитава колегите си. "Не мога да кажа, че нямат слабости, по отношение на данъчните дела, проверката съвсем ясно го показа, в момента там тече и проверка на Инспектората на ВСС. Когато едно нещо е влязло в специализираната прокуратура, но преди това е обиколило всички медии, и е създадено със съвсем друга крайна цел, много е трудно да искаш краен продукт от това нещо. В доклада на ЕК, ясно е посочено, че специализираната прокуратура трябва да бъде концентрирана основно върху това, което те наричат големите дела, а не с всеки случай, който отговаря на тези предпоставки по НПК",подчерта Цацаров. Той категорично отхвърли тезата, че докладът на ЕК едва ли не зачерква специализирания съд и прокуратура.

"Началният замисъл беше далеч по-различен, по едни или други причини, той не беше реализиран напълно, като прибавим ред конюнктурни проблеми и сега някой моменти на нездрав вътрешен климат в първоинстанционната прокуратура, ясно е, че се работи много трудно. Щатът е осигурен, сграда за следствения отдел на Специализираната прокуратура - има. Всичко, което ръководството е поискало, от гледна точка на ресурс, е осигурено от ръководството на прокуратурата и от Висшия съдебен съвет. Оттук-насетне, те сами трябва да четат доклада на ЕК", обясни Цацаров. Според него оценката в доклада на ЕК за спецобвинението е резултат от субективни фактори, недостатъчна теоретична подготовка на кадрите, които отидоха там.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5067 |23.01.2014 Цацаров: Разследването срещу Сидеров продължава с обвинителен акт в съда . 46| 5900 |15.01.2014 Ето защо Цацаров поиска имунитета на Сидеров . 33| 6058 |10.01.2014 Цацаров: Прокуратурата е реагирала незабавно за Бисеров . 31| 5342 |09.01.2014 Цацаров: Има хулигански действия; полага се наказателна отговорност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads