Реклама / Ads
0| 3255 |30.03.2022 НОВИНИ

Цацаров съди премиера Кирил Петков и Бойко Ноев, иска им по 15 000 лв.

.
Сотир Цацаров
Сотир Цацаров – бивш председател на антикорупционната комисия, е завел гражданско дело срещу премиера Кирил Петков. Искът на Цацаров е на стойност 15 000 лв. и претендира обезщетение за непозволено увреждане по Закона за задълженията и договорите. Това съобщи „Сега“, позовавайки се на два източника.
 

Поводът – на 14 януари Кирил Петков съобщи пред Би Ти Ви, че е отнет достъпът на шефа на КПКОНПИ до класифицирана информация. Така според мотивите на Цацаров премиерът е внушил, че именно отнетият допуск е причина да подаде оставка, което той всъщност направил още предния ден.


В същото интервю Петков обяви, че „ще има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на прокуратурата“. Думите на премиера визираха период, когато Цацаров е бил главен прокурор.


„Проверката на ДАНС е започнала след сигнал, че по време на срещата със Сашо Дончев през 2017 г., известна като “ЦУМ гейт”, съм изнесъл класифицирана информация. Още тогава публикувах своя позиция, в която посочих, че там от мен бе искано да упражня влияние по отношение на проверка, което отказах. Такъв сигнал – от министъра на вътрешните работи Рашков, е бил вече разглеждан от ДАНС през август миналата година и тогава от него не е последвал акт, обясни тогава Цацаров.


Цацаров, който в момента работи като върховен прокурор, е завел дело за 15 000 лв. и срещу бившия военен министър Бойко Ноев, също след негово интервю пред Би Ти Ви, в което го нарича „проводник на руско влияние в България“.

 

Съдът обаче е открил пропуски в молбата и Цацаров трябва да ги отстрани, за да ѝ бъде даден ход. Не била платена и такса от 80 лв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3114 |30.03.2022 Кирил Петков: Ще има великденски надбавки за най-нуждаещите се . 0| 60019 |29.03.2022 Кадрова сеч в правителството: Кирил Петков отстрани зам.-министър от квотата на БСП . 0| 3120 |28.03.2022 Кирил Петков: Мечтата ми е да имаме координирани Балкани по всички теми . 0| 3711 |27.03.2022 Кирил Петков: Пристанищата са минирани, няма да евакуираме екипажите на корабите, блокирани в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads