Реклама / Ads
120| 8321 |30.05.2013 НОВИНИ

Цацаров: Не съм водил Пеевски при Цветанов, той си беше там

.
Главният прокурор Сотир Цацаров
Сотир Цацаров отрече да е водил Делян Пеевски на работна среща с Цветан Цветанов. Цацаров призова бившия вътрешен министър сам да си спомни какви са били обстоятелствата. Той допълни, че когато е отишъл на въпросната среща, Пеевски вече е бил там.
 

По този начин главният прокурор Сотир Цацаров опроверга пред журналисти вчерашното твърдения на Цветанов. Главният прокурор отказа да коментира дали Делян Пеевски е останал на срещата, или си е тръгнал, и разговорът е продължил между Цветанов и Цацаров.

"Не съм невъзпитан и некоректен да заведа някого на среща, нито пък пропускателният режим, особено по времето на Цветанов, допускаше такива волности", каза Цацаров. Главният прокурор допълни, че не той определя кой да присъства на срещата.

Рискувам да вляза в лични нападки и затова призовавам Цветанов, въпреки прекомерната заетост или политическа активност, много ясно да си спомни детайлите, каза Цацаров.

„Не ми е ясно защо все още намерените бюлетини в костинбродската печатница продължават да се свързват с политическа партия", обясни главният прокурор и напомни, че ако се съобразява с подобни изказвания, то прокуратурата ще остане на ниво да лови само кражби. Очаква се скоро експертизата на всички бюлетини, намерени в деня преди вота, да бъде готова.

Прокуратурата започва наказателно преследване срещу бившия вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи още Сотир Цацаров преди редовното заседание на Висшия съдебен съвет. Искането за сваляне имунитета на Цветанов вече е внесено в Народното събрание, а прокуратурата ще му повдигне обвинение, веднага след като парламентът се произнесе.

Главният прокурор обясни, че Цветанов ще бъде подведен под отговорност за престъпление по служба заради нарушения при подслушването в МВР. „Самата проверка още в началото показа, че липсата на каквито и да било правила по отношение работата на мобилните екипи за негласно наблюдение и подслушване е пълна предпоставка за извършване на нерегламентирани действия. Имам предвид използването на специални разузнавателни средства", каза главният прокурор.

Прокуратурата ще повдигне обвинение на Цветанов за това, че като министър съзнателно не е упражнил контрол върху трима бивши шефове на службата на подслушванията в МВР, като по този начин е създал условия за злоупотреби при използването на специализирани разузнавателни средства (СРС).

До 8 години затвор може да получи Цветанов, ако бъде осъден. Обвинението, което ще му бъде повдигнато е "допустителство по служба", разясни Цацаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 12046 |30.05.2013 ГЕРБ възмутени от Делян Пеевски, пишат декларация . 54| 5872 |23.05.2013 Цацаров: Ще поискаме имунитета на Цветанов, но не днес . 74| 5798 |22.05.2013 Шествие в подкрепа на Цацаров: Всички в затвора! . 210| 14312 |15.05.2013 Цацаров: Достойните прокурори са по-грамотни и не са анонимни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads