Реклама / Ads
11| 4263 |12.11.2015 НОВИНИ

Цацаров заплаши с дело автора на записите „Янева-Ченалова”

.
Не отричам, че съм се срещал с премиера, допълни Цацаров, но според него среща с премиера на тема "Владимира Янева" не е имало. Тази ужасяваща ситуация се пренася и върху премиера, а целта е малко по-далечна. Възможно е да се образува дело срещу автора на тези записи. Това каза в изявление пред медиите главният прокурор Сотир Цацаров по повод поредната порция записи „Владимира Янева-Румяна Ченалова”.
 

Цацаров, цитиран от БНР каза, че разговорът цели да произведе сензация и продуцирането му в общественото пространство сега преследва определени цели, като тази ужасяваща ситуация се пренася и върху премиера. Цацаров обясни, че в разговора участват две жени, един мъж и куче, което е най-добросъвестният участник в него: Извършената проверка показва, че записите не са резултат на приложение на специални разузнавателни средства (СРС), а на незаконно записващо устройство. Как се е озовало то там – това го знае един от тези участници, не кучето, категорично... Нямам усещането, че записите са правени от Владимира Янева или от кучето. Каква вина трябва да почувствам – че не съм присъствал на разговора? Щях да чувствам вина, ако Владимира Янева сега не беше обвиняема.

 

Очевидно е поне досега, че това е един разговор, удобно накъсан на части, за да може да се произвежда съответната сензация, като според Цацаров сензацията се произвежда в понеделник и на всяка цена в сряда вечер, защото в четвъртък има Висш съдебен съвет.

 

Главният прокурор припомни, че към настоящия момент едната от участничките в разговора е подсъдима, а другата е привлечена като обвиняема, засега по едно досъдебно производство: Може би в думата "засега" се крие една от причините за скоростното появяване на тези записи, отбеляза още Цацаров.

 

Главният прокурор отрече премиерът Бойко Борисов да му е оказвал натиск: Оказвал ли е премиерът влияние, натиск, молба, каквото и да било… Владимира Янева да бъде "опраскана" – категорично не е оказвал на мен каквото и да било влияние.

 

Според Цацаров скандалът "Червеи" не е забъркан от Владимира Янева, а е обслужвал нещо, което така или иначе не можа да бъде доказано по никакъв начин:

 

Не съм конспиративен тип, но продуцирането му в общественото пространство сега има определени цели. Ако вървим по тази фабула, излиза, че първо Цацаров обещава на Янева, че няма да бъде "опраскана", но въпреки всичко премиерът вика Цацаров, натиска го да я "опраска". Премиерът вика Христо Иванов и в резултат на разговора Христо Иванов довежда Бойко Рашков във ВСС. Явяването на Бойко Рашков във ВСС не продуцира желания ефект.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4335 |12.11.2015 Девствената поетеса загуби делото . 19| 5497 |12.11.2015 Цацаров: За Сидеров и Чуколов, ще се проведе цялата процедура на НПК . 2| 5293 |10.11.2015 Родителите на Симона: Димитър я заплаши с убийство преди 6 месеца . 3| 4886 |07.11.2015 Убиецът от Сливен заплашил с пистолет и друго момиче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads