Реклама / Ads
0| 8001 |26.03.2022 НОВИНИ

Целият сигнал на ”БОЕЦ” до Кьовеши за ”Турски поток” и защо Борисов незабавно трябва да бъде задържан

.
Бойко Борисов, Владимир Путин
Европейският съюз чрез своите фондове пряко и индиректно финансира този проект /бел. ред. – ”Турски поток”/, като в него участват български фирми и техника, закупена с европейски средства. Европа сама плаща, за реализацията на енергийните и хибридни атаки на Русия на своя територия.
 

Това се казва в сигнал на движение "БОЕЦ", подаден до Европейската прокуратура още на 25 октомври 2020 г. Днес сдружението публикува пълния текст на сигнала. По информация на "БОЕЦ" вчера в България е проведена операция на Европейската прокуратура.

 

Европейската прокуратура вчера съобщи, че разследва 9 български строителни компании, заподозрени в извършване на измами с цел получаване на средства от Европейския съюз, а на 22 март са били извършени 25 обиска в София и други градове в областите София, Перник и Монтана, като са били разпитани десетима заподозрени. Разследваните лица са мениджъри, собственици и представители на фирми, кандидатствали и получили евросредства.

 

В сигнала на "БОЕЦ" се казва, че в строителството на "Турски поток", поверено формално на саудитския консорциум "Аркад", но извършвано реално от руски и беларуски фирми, е била ангажирана и строителна техника, купена от български фирми с еврофинансиране. Представители на "БОЕЦ" са посетили строителни обекти в Северозападна България и са заснели самосвали и камиони, на които е имало стикери, сочещи, че са купени по проекти от оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Съвместно с разследващия сайт BIRD е установено, че техниката е купена за определени проекти, което според "Боец" е нарушение на целите и предмета на европроекта, за който е било отпуснато еврофинансирането.

 

"БОЕЦ сезираме Европейската комисия, OLAF и Европейската прокуратура, прилагайки тези доказателства за злоупотреба с европейски средства и действия на българските институции и премиера на Бойко Борисов, имащи за цел прикриване на реалните цели и същност на проекта "Турски поток", който представлява огромна опасност и заплаха за националната сигурност на България и интересите на Европейския съюз. Доказваме руското участие и контрол върху строителството на проекта", завършва сигналът.

 

Вчера министър-председателят Кирил Петков, който е в Брюксел на среща на евролидерите, съобщи, че е разговарял с американския президент Джо Байдън за това как корупцията може да бъде инструмент на руския президент Владимир Путин в балканските страни и му е дал за пример именно "Турски поток". Същия ден посолството на Русия в София го репликира на сайта си с фразата: "Вместо елементарна благодарност за бързо и успешно реализиране на проекта, чуваме само безпочвени нападки".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4523 |25.03.2022 Даниел Лорер: Сигналът срещу Асен Василев е заради среща, на която той не е присъствал . 0| 3929 |23.03.2022 Божков обеща повече подробности по сигнала за изнудване . 0| 3106 |22.03.2022 Йотова: Лош сигнал е, че Еврорпокуратурата се занимава с България . 0| 14030 |22.03.2022 Сигнал на БОЕЦ до ГДБОП: Жената до Иван Гешев е била осъдена за имотна измама

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads