Реклама / Ads
3| 3588 |18.09.2018 НОВИНИ

Цената на уикенд винетката ще е около 10 лева

.
Източник: БГНЕС
Уикенд винетката, която се въвежда от 1 януари, ще струва около 10 лева, каза на пресконференция днес председателят на управителния съвет на Агенция ”Пътна инфраструктура” инж. Светослав Глосов. Той представи начините за купуване на електрони винетки за леките автомобили и превозните средства до 3.5 тона след въвеждането на новия начин за плащане за ползване на републиканските пътища.
 

Глосов подчерта, че няма да има промяна в цените на винетките. Ползването на всички пътища за година ще продължи да струва 97 лева, а за месец - 30 лева. Седмичната винетка ще продължи да струва 15 лева.

 

Стикерите, които сега показват срочността на винетките, обаче остават в миналото. Техните електронни аналози ще могат да се закупят от около 500 терминала, монтирани на ключови места по пътищата и по граничните пунктове. Устройствата ще работят с дебитни и кредитни карти, но не и с пари в брой, уточни Глосов, цитиран от агенция "Фокус".

 

Ще има възможност и за плащания на винетките през мобилно приложение. Остава и възможността разрешение за ползване на пътната мрежа за определен период да се купи както сега - от бензиностанции, от областните пътни управления на АПИ, пощенските клонове и други познати канали.

 

След 15 декември всеки, чийто автомобил има винетка от сегашния тип с важаща валидност сред 1 януари 2019 година, ще трябва да въведе данните й в електронната система, която ще се използва за контрол. "Ако шофьор притежава валидна винетка и пропусне да я конвертира в системата, тя няма да го отчита като нарушител и няма да му бъде наложена глоба. При спирането от контролен орган на такъв водач неговата винетка ще бъде въведена в системата на място от проверяващите, като няма да бъде констатирано нарушение", поясни инж. Глосов.Александър Манолев учредява дружеството "Ал Ко Мер"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3805 |13.09.2018 Министър Порожанов: Има реални предпоставки цената на хляба да се увеличи . 0| 4043 |15.08.2018 Калоян Паргов: Цената на ремонта на „Граф Игнатиев“ е в пъти по-висока от тази на магистралите . 0| 3637 |13.08.2018 6298 са хванатите от КАТ джигити на пътя през уикенда . 2| 3728 |01.08.2018 Пороите вдигат цената не пшеницата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads