Реклама / Ads
21| 6092 |27.11.2011 НОВИНИ

Цецка Цачева почете Ганди

.
Цецка Цачева
Идеите и учението на Махатма Ганди имат непреходно значение и нарастваща роля в днешния променящ се и глобален свят. Неговото послание за мир, толерантност и ненасилие отеква и днес и вдъхновява милиони хора по целия свят.
 

 

Това написа в почетната книга председателят на НС Цецка Цачева при посещение в мемориала Раджгхат, с което започна официалната й визита в Индия.

 

На мястото на кремацията на Махатма Ганди председателят на Народното събрание Цецка Цачева поднесе венец.

 

С ритуално разпръскване на розови листа върху саркофага на Махатма Ганди членовете на българската делегацията отдадоха почит и се поклониха пред паметта на бащата на индийската нация.

 

Цачева отбеляза, че приятелският български народ високо цени Махатма Ганди и го почита като Апостол на ненасилието. Помним знаменателните му думи „Бъди промяната, която искаш в света“, отбеляза Цецка Цачева. През първия ден от посещението си в индийската столица българските парламентаристи посетиха Центъра на занаятите и разговаряха с представители на деловите среди.


В делегацията на Народното събрание са включени министърът на здравеопазването Стефан Константинов и министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Утре, 28 ноември 2011 г. в присъствието на членовете на българската парламентарна делегация ще бъдат подписани междуправителствено споразумение за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицината и Програма за сътрудничество в областта на науката и технологиите.

 

Програмата през втория ден от визитата предвижда разговори на най-високо равнище – със спикера на Долната камара на индийския парламент Мейра Кумар, с държавния министър на външните работи Принит Каур и с лидера на опозицията в Долната камара Сушма Сварадж. Българските парламентаристи ще бъдат официално приветствани в пленарната зала на индийския парламент и ще присъстват на парламентарен контрол.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 6978 |25.11.2011 Цачева изтърва полет за Индия, самолетът я "подминал" . 20| 5178 |14.10.2011 Скандал в НС: Сидеров пипа Цачева . 15| 6441 |14.10.2011 Цачева: Взривът е дело на хора, които не искат България да изглежда добре . 5| 4786 |12.10.2011 Само Цачева почете 142- годишнина на БАН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads