Реклама / Ads
6| 2693 |09.07.2024 НОВИНИ

Индийският премиер пред Путин: Смъртта на невинни деца по време на война е много болезнена

.
Индийският министър-председател Нарендра Моди Източник: БГНЕС
Смъртта на невинни деца по време на война, конфликт или терористична атака "е много болезнена", заяви индийският министър-председател Нарендра Моди пред руския държавен глава Владимир Путин, ден след като Украйна съобщи, че главната детска болница в Киев е била поразена от руски ракетен удар, съобщи Ройтерс.
 

Моди бе категоричен, че решението на войната в Украйна "не може да бъде намерено на бойното поле, трябва да постигнем мир чрез преговори".

 

Москва отрече да е атакувала детската болница в украинската столица.

 

Руският президент, от своя страна, заяви пред Моди, че страните им имат специално стратегическо партньорство и му благодари за усилията му да намери мирно решение на войната в Украйна.





Предвижда се разговорите между двамата лидери в Кремъл да включват руските енергийни доставки за Индия и икономическите и стратегическите връзки.

 

Руската държавна компания за ядрена енергия "Росатом" посочи, че води преговори за възможността за изграждане на още шест ядрени енергоблока в Индия.

 

Сътрудничеството между Индия и Русия осигури стабилност на световния енергиен пазар, отбеляза Моди преди началото на официалните разговори между руската и индийската делегация в Кремъл. "Целият свят трябва да признае, че индийско-руското сътрудничество в областта на енергетиката осигури стабилност на световния пазар", допълни той.





"Целият свят е изправен пред криза с горивата, но благодарение на нашето сътрудничество успяхме да избегнем всякакви трудности за обикновените граждани на Индия, осигуряваме им бензин и дизел", каза още Моди.

 

"Енергийните договорености спомогнаха за осигуряването на гориво за гражданите и за контролирането на инфлацията, като по този начин осигуриха стабилност", подчерта индийският министър-председател.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2409 |09.07.2024 Куманов: Управлението на водите у нас = разпад на държавността . 0| 2291 |09.07.2024 Разрушителният ураган "Берил" бушува в Тексас. Седем жертви и милиони без електрозахранване . 0| 6158 |09.07.2024 Прокуратурата в Плевен образува досъдебно производство по случая с децата, консумирали бисквити с канабис . 2| 2335 |09.07.2024 Джорджа Мелони: Снимките на болните от рак деца по улицата след бомбардировката в Киев ми изглеждат ужасно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads