Реклама / Ads
15| 4278 |20.02.2023 НОВИНИ

Цяла Украйна във въздушна тревога: Байдън пристигна на изненадващо посещение /видео/

.
Източник: личен архив
Държавният глава на САЩ Джо Байдън е пристигнал в Киев на необявено предварително посещение – първото на американския лидер в Украйна след началото на неговия мандат, съобщава журналистът на германския вестник BILD Юлиан Репки в профила си в Twitter.
 

Посещението на американския държавен глава идва в момент, когато цяла Украйна е в тревога заради риск от въздушно нападение.

 

"Байдън е в Киев. Град, който трябваше да бъде под руски контрол за 360 дни. Какъв силен знак за диктатора Путин“, написа журналистът.

 

Към настоящия момент няма официално потвърждение на информацията нито от страна на властите на Украйна, нито от тези на САЩ. В социалните мрежи обаче се появиха кадри на Байдън и Зеленски в Киев, а РБК-Украйна сподели и видео на двамата президенти. 

 

Малко след това държавният глава на Украйна потвърди визитата на Байдън в страната.

 

По-рано през деня министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба отмени предварително обявеното пътуване до Брюксел за участие в срещата на първите дипломати на страните-членки на Европейския съюз на фона на "евентуално посещение на високопоставени гости в Киев“, съобщи РБК-Украйна. 

 

"Благодарен съм на Естония за предложението за съвместни директни покупки на оръжия и боеприпаси, което може да започне с предоставянето на 1 милион 155-милимитрови снаряди от страните от ЕС.

 

Въпреки факта, че не мога да присъствам на заседанието на Съвета на ЕС на ниво външни министри днес, категорично подкрепяме инициативата и призоваваме за нейното реализиране“, написа Кулеба.

 

В сутрешните часове на деня блокираха движението на автомобили в центъра на Киев във връзка с посещение на високо ниво, без да се уточняват допълнителни подробности.

 

Съобщено бе единствено, че в столицата се очаква единот "основните“ западни партньори на Украйна. В интернет пространството бяха публикувани кадри с кортеж, който се движи из столицата.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3042 |20.02.2023 Войната в Украйна - във фокуса на среща на първите дипломати на страните в ЕС . 7| 3314 |19.02.2023 Жозеп Борел: Западът да предостави повече военна помощ на Украйна . 17| 3415 |19.02.2023 Генерал Ходжис прогнозира, че е възможно Украйна да си върне Крим до края на лятото . 11| 3032 |19.02.2023 Зеленски увери, че голямата част от Украйна има електричество, въпреки руските атаки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads