Реклама / Ads
29| 5276 |15.08.2011 НОВИНИ

ЦИК отсвири 12 партии за изборите, 6 - ще обжалват

.
Ралица Негенцова
12 са партиите със заличена регистрация от ЦИК за участие в местните избори. Шест от тях ще обжалват решението пред Върховния администратитев съд (ВАС), който трябва окончателно да вземе решение. Това съобщи Ралица Негенцова, говорител на комисията, цитирана от агенция „Фокус".
 

Решението за заличаването на регистрация подлежи на обжалване до 24 часа след съобщаването. Обжалващите са: Национално движение „Единство", Национално движение за спасение на отечеството, Партия на българските жени, Съюз на комунистите в България, Движение „Нашият град" и Движение за европейска интеграция.

След решението на съда ЦИК ще излезе с ново становище. „Работихме и в събота, и в неделя. Не знаем дали някоя партия не е изпратила жалбата си директно до ВАС и поради това данните не са окончателни. Надявам се, че до утре ще знаем дали са постъпили още жалби", каза Негенцова. Тя поясни, че в случай, при който партия със заличена регистрация за участие в местния вот обжалва решението на ЦИК директно пред ВАС, съдът ще изиска от комисията документацията и преписките по регистрацията й.

Днес следобед има насрочено заседание за взимане на решение по жалбата на Партия на българските жени.

Говорителят на ЦИК съобщи, че от 264 общини над 110 общински избирателни комисии (ОИК) вече имат назначен състав. Крайният срок за назначаването на останалите е 18 август (четвъртък). Документи за регистрация на коалиция за участие в местните избори са подали само от Общност на демократичните сили. Крайният срок за това също е 18 август.

Три инициативни комитета вече са регистрирани в ЦИК за участие в президентските избори. Все още не е взето решението за регистрация на инициативния комитет, издигащ Атанас Йорданов за президент и Муса Али Хюсеин за вицепрезидент. Осем партии са подали документи и заявления за регистрация за президентския вот. Крайният срок за регистрациите е 23 август. В момента тече проверката на ГРАО за валидността на подадените от тях граждански подписи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5157 |09.08.2011 4 партии поряза ЦИК за местния вот наесен . 13| 5119 |08.08.2011 79 партии ще се борят за местния вот наесен . 3| 4726 |02.08.2011 ЦИК пусна 5 партии за вота наесен досега . 8| 5180 |14.07.2011 ГЕРБ отсвири номинацията на Дянков за шеф на НОИ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads