Реклама / Ads
19| 5542 |08.03.2009 НОВИНИ

Циркаджийски номера си въртят съветници пред Общината

.
Цигани в оранжево хвърлят боклук с гербери; БСП съветници искат оставката на Борисов, знаейки, че няма механизъм, чрез който кметът може да бъде отстранен от поста му.
 

 

Кметът Бойко Борисов да се оттегли от поста си, поискаха общинските съветници от БСП . Те се намират пред сградата на общината, където между тях и съветниците на  ГЕРБ влязоха в пререкание. Съветници от БСП обвиняват кмета Борисов, затова, че не ги е уведомил по реда си за свикването на извънредната сесия на Общинския съвет, а са разбрали за това от изявленията на кмета пред медиите.

Междувременно цигани в оранжеви гащеризони, доведени от червените съветници, изхвърлиха пред сградата на "Московска" найлонови торби с боклук, забоден с червен гербер.

БСП-съветниците настояха кметът да се оттегли от поста си, защото, откакто той го заемал, София се превърнала в цирк. Все пак стана ясно, че няма механизъм чрез който кмета да бъде отстранен, поради мажоритарния му избор. Неколцина от червените съветници разговаряли по темата и с премиера Станишев, който попитал защо кметът на столицата го търси единствено в кризисни моменти.

Междувременно от фирма "Новера" оповестиха, че Столична община умишлено и целенасочено ги водела към фалит. Все пак от фирмата имали готовност да започнат да чистят от тази вечер.

Редакционен коментар: Боклукът на столицата отново замириса, само че "уханието", което се носи, бие по-скоро на избори. Очевидно в предстоящите месеци тази карта няма да престане да се разиграва и столичани ще си останат заложници на чистотата в града, или по-скоро на нейната липса. В този смисъл няма недоумение във факта, че една от оскъдните централни новини в днешния ден произтича от преливащите контейнери.

Нормално ли е обаче в новина да се превръща простичкият факт, че някой е решил да си свърши работата и да позачисти София. Преди време от "Новера" дори разпратиха писмо до медиите, че ще мият улиците, приканвайки ни едва ли не да отразим това "величаво" събитие. Вероятно и довечера ще се наложи да заснемем и прокоментираме жеста на добра воля, който "Новера" ще ни окаже. Само че ние няма да го направим, защото сме водени от разбирането, че няма кой знае какъв подвиг в това да си свършиш работата, за която си се цанил. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6236 |16.02.2009 Телефонни измамници дебнат с най-различни номера . 10| 4855 |13.06.2008 К. Паскалев: Застрелват съветници на президента . 4| 5525 |08.05.2008 Цонев уволни директор на "Държавна собственост" в MO и 6 съветници . 2| 5313 |05.11.2007 Цигарена контрабанда въртят наши миротворци в Сараево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads