Реклама / Ads
4| 58366 |01.11.2021 НОВИНИ

Цв. Гълъбова: bTV да се извинят, лешоядско е да се излъчват кадри със смъртта на човек

.
Цветеслава Гълъбова
Вчера по неделному, погледах телевизия. Документалният филм на М. Цънцарова би бил много добър, по мое скромно мнение, ако ги нямаше кадрите със смъртта на човек. За мен беше твърде пошло и лешоядско това. Против съм от смъртта да се прави рейтинг, в случая телевизионен.
 

Аз свързвам смъртта със смирение - пред починалия, пред мъката на близките, пред съдбата. Не зная как се е приело това от ръководството на болницата. Не зная и защо тези кадри са останали във филма, с какво помагат в борбата с пандемията. Не зная и дали авторите поне за миг са си помислили как биха се чувствали на мястото на близките на починалия, дали са гледали и какво са почувствали.

 

Дали са се сетили изобщо да ги питат. Знам само, че през тридесетте ми години работа като лекарка в психиатрична болница, изпратила за съжаление много хора, винаги съм държала и съм контролирала персонала как се отнася към починалите и техните близки. Защото това е последният момент, в който можем да проявим човещина към някого и да се смирим. Мисля, че е редно бТВ и авторите на филма да поднесат своите извинения на близките и на аудиторията.


Вторият тв материал, който ме впечатли беше интервюто на кандидатите на ГЕРБ за Дондуков 2.


Герджиков, явно вече понаучен от пиарите /може би pi ar Sevi Boiko/, набрал смелост и увереност от безкрайните повторения на едни и същи кухи фрази, вече добил толкова смелост в изказа, че грубо прекъсна на няколко пъти вицето си. Беше съвсем неджентълменски. Подозирам, че тя щеше да каже по-малко глупости от него. Гнусничко беше подмятането, че нямало да имаме жертва /загиналият пилот/, ако сме имали F 16. Толкова глупаво самоуверено звучеше в твърдението си, че новите самолети щели да струват по-малко от досега платените. Не знаех, че е такъв спец по самолети, че е авиатор от класа.

 

Изобщо този човек ми прави впечатление с изключително декламиращото си говорене, пълно с клишета и кухи фрази. На всички въпроси отговаря "покрай", т.е. ужким отговаря, но всъщност не казва нищо по същество. Речникът му не е особено богат, имайки предвид класическото му образование и с какво се занимава и как непрекъснато е титулуван. Очаквах доста повече. Но за сметка на това вече е самоуверен, май се вижда в сградата на Дондуков 2. И е готов да изпълни всички поръчки, които ще му дадат неговите покровители - герб и дпс. Защото той служи на двама господари и му е трудно. Както и на неговото вице - една хубава жена в зряла възраст, която, струва ми се, е много по-наясно от него, че не им е мястото в президентството.

 

Вчера, когато проследих реакциите й на неговите груби прекъсвания, имах усещане, че се чуди какво точно прави в това студио и защо изобщо се е хванала на това хоро. Та, казано накратко, според мен тази жена има по-висок социален интелект от началника си. Но, явно семейното приятелство с цвета караянчева, не й е дало възможност да откаже. Или пък обратното - дало й е шанс да стане известна, което може би я привлича като идея. Определено във вчерашното интервю тя се представи по-добре от началника си....просто мълчеше.

 

Цветеслава Гълъбова, психиатър, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4622 |26.10.2021 Д-р Гълъбова: Сравненията на мерките срещу COVID-19 с фашизма са меко казано цинични . 4| 5720 |19.10.2021 Д-р Цветеслава Гълъбова: ГЕРБ няма да се върне, така че свалете наколенките и налакътниците . 17| 7558 |22.09.2021 Д-р Гълъбова: В България последните месеци се видя, че много хора хич не са били независими . 11| 19181 |15.09.2021 Цветеслава Гълъбова: Росен Йорданов се изяви като адвокат на ГЕРБ и Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads