Реклама / Ads
0| 3587 |18.04.2022 НОВИНИ

Цв. Цветанов: За какъв МС говорим? В сайта му още излизат бланки за въпроси до Стефан Янев и до Бойко Борисов

.
Цветан Цветанов Източник: стопкадър, bTV
Имаме една управляваща коалиция от четири партии, чиито профили са съвсем различни една от друга. Те се карат за дреболии, а не за това, което всеки ден вълнува хората. Това каза за предаването „Лице в лице“ по bTV бившият вътрешен министър и лидер на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов и даде пример за какво правителство и какъв Министерски съвет става на въпрос:
 

„Днес си направих труда да вляза в сайта на Министерски съвет. Исках да видя каква е управленската програма – такава няма. Исках да видя какъв е законодателния пакет от управленски решения – такъв няма. Исках да видя как обикновения гражданин може да поиска обществена информация за достъп от Министерския съвет. Когато влязох на сайта му, вижте каква бланка ми излиза! Като дадеш да се разпечата, излиза бланка за въпроси до Стефан Янев, който е премиер на България. А когато кликнеш, за да можеш да си принтираш самата бланка, излиза Бойко Борисов. Това е днешното управление“, разказа Цветанов.

 

„И на практика ние като граждани, като влезем на сайта, не можем да се информираме за управленската програма на правителството, за сроковете, задачите“, заключи той.

Що се отнася до закриването на Специализираното правосъдие, Цветанов заяви, че е очаквал да има „смислен дебат, защото ако някой си беше направил труда да прочете хронологично как и защо се създаде този съд, ще може да се запознае с всички констатации и препоръки на ЕК, свързани с механизма на оценка за напредъка на страната ни“.

 

„Проблемът, който ще възникне след закриването им, е че, когато имаме организирана престъпност и когато имаме от няколко апелативни съдилища тогава трябва да видим кой ще бъде водещият и кой ще работи по тази специализация, която е придобита досега в спецсъда и спецпрокуратурата“, добави той.

 

По думите на Цветанов е трябвало да се подходи много по-аргументирано и по-обективно.

 

„Да се направи реален задълбочен анализ, за да се види каква е ефективността, защото в момента има повече емоция, отколкото разум във всичко, което се предприе“, заяви още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4285 |09.04.2022 Зеленски: Украйна търси всякакъв начин да спре тази война . 0| 3404 |02.04.2022 Тагарев: Снишаването не ни помага с нищо. Имаме агресор, за какъв неутралитет говорим? . 0| 3259 |01.04.2022 Руска депутатка: Военната операция върви по план, но не знаем какъв е . 0| 3314 |01.04.2022 Благовест Белев, ПП: На Украйна трябва да се помага по всякакъв начин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads