Реклама / Ads
33| 5603 |17.05.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Недопустимо е да се оценяват чужди посланици!

.
Цв. Цветанов
Докладът на Европол не бил оценка, а анализ на проблемите за трансформацията на организираната престъпност.
 

Шефът на Европол даде много ясно оценката си за доклада, за това, което е написано вътре и за това как е написано, обяви по БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Докладът не бил с оценъчен характер, в него се говорело за проблемите, които имало, за трансформацията на организираната престъпност и за тенденциите за бъдещ период от време. Така можело да се начертаят правилните мерки, които да се синхронизират със страните от ЕС под координацията на Европол, за да сме по-ефективни срещу организираната престъпност.

България стояла много добре, казано в кавички, в производството на фалшиво евро и фалшиви кредитни карти
. Онова, което беше казано вчера, както и поводът за посещението на Уейнрайт била добрата и успешна реализация по фалшификатите, добави Цветанов.

Съдебната система е тази, която също трябва да допринесе за борбата срещу организираната престъпност, защото винаги изпълнителната власт и всяка една правоохранителна система по цяла Европа, разглежда съдебната система като съюзник, който трябва да има много обективен поглед за тежестта на дадено престъпление. Съдебната система трябва и да може да даде на лицето това, което то заслужава, заключи още Цветанов.

Недопустимо е български политици да се месят и да дават оценка за поведението на чужди посланици у нас, каза Цветанов по повод критиките на Румен Петков и Волен Сидеров, към американския посланик Джеймс Уорлик. Уорлик казал много истини, а атаките срещу него влошавали имижда на България. Волен Сидеров е влязъл в предизборна кампания, прецени той.

Днес се очакват резултатите от проверката за поведението полицаите при ареста на финансиста Тенчо Попов. Frognews.bg припомн, че от записи на охранителните камери се вижда как полицаи блъскат, удрят и стъпват на ръцете на Попов, а след това се снимат за спомен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5464 |14.05.2011 Цв. Цветанов: България е част от трансграничен канал за контрабанда . 15| 5715 |09.05.2011 Цв. Цветанов: Докладът на Европол не е критика, а анализ . 35| 5118 |07.05.2011 Цв. Цветанов: ГЕРБ постига най-добър резултат самостоятелно . 69| 6599 |04.05.2011 Цветанов: Гоце да каже как бореше Октопода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads