Реклама / Ads
46| 7282 |18.06.2012 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Протестите ни посочват правилните решения

.
Цветан Цветанов
Ако имах възможност за влияние върху съдебната система, българските граждани щяха да са много по-доволни от нея. Лица от криминалния контингент се присламчиха към екопротестите, обяви вътрешният министър.
 

Колегите в НС се постараха за направят много обществени дискусии по темата за Закона за горите, но хората не го забелязаха, а когато Законът стана факт, еколозите скочиха на протести, но към тях се присламчиха и такива, които нямат отношение към българската гора, обяви по БТВ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Според него сегашното правителство се вслушва в загрижеността на хората. Досега протестите ставали, но след разговори с протестиращите, за да не се нарушава спокойствието на останалите граждани. Цветанов посочи, че в сегашните протести имало лица, свързани и с криминалния контингент в България. Дали този, който показваше среден пръст, ще засади цвете с усмивка, попита той и направи разграничение между такива лица и момичетата и майките с колички.

Искаме чуваемост и диалог и наложеното президентско вето е продиктувано от това, каза Цветанов. Всичко, което се извършва в момента, е с разрешение за експертни оценки относно въздействието върху околната среда, добави той. Трябва да направим конкурентни нашите курорти, но ни трябва национална стратегия за зимния туризъм, която да търси баланса. Вчерашните контрапротестиращи казали, че Законът дава възможност за повече работни места, за развитие на регионите. Моята роля е да се вслушвам във всички искания от гражданското общество и да осигурявам баланса. Всичко, което се развиваше в Разлог, докато Л. Татарски (депутатът участва в контрапротеста - б.ред.) беше кмет, беше свързано с осигуряването на повече работни места, припомни Цветанов.

Трябва да се намери пълен консенсус и диалог между двете страни, посочи вицепремиерът и изрази надежда разумът да надделее, но да не се нарушава екологията и горския фонд, но да се развива туризмът, означаващ здраве и просперитет.

Философията при изработването на Закона за ВСС е, че настоящият не бива да избира главният прокурор, поясни още Цветанов. Прозрачност и обективност трябвало да има. Този ВСС беше избран от предишния парламент, но ние не сме го сменили, въпреки призивите за това. Ако сме искали да имаме влияние върху тях, щяхме да го направим, но останалото са спекулации. Ако имах възможност за влияние върху съдебната система, българските граждани щяха да са много по-доволни от нея, каза той. Има дефицит на справедливост в съдебните решения в България, констатира министърът. Не воювам, искам справедливост, обясни той.

Рано или късно братя Галеви ще бъдат намерени, комуникацията с европартньорите е все по-добра, каза Цветанов.

За взривовете край Петолъчката министърът каза, че следствието е реагирало бързо и всичко, което се предприемало, довело до яснота за цялата фактическа ситуация. Всички, които имат отношение към дейността на склада, ще бъдат разпитани, обеща той. Имало няколко раздела - утилизация и унищожение. Вероятно бил направен опит за утилизиране на боеприпаси, които трябвало да бъдат унищожени, каза Цветанов.

Чувствам се удовлетворен от направеното през последните години, отчете министърът и изреди знаковите дела. Политическите ни опоненти ще бъдат недоволни, появиха се връзки на депутати с организираната престъпност, посочи той. Кой щеше да протестира за случилото се в Златни пясъци, в Авиокомпания Балкан, попита Цветанов и посочи, че по времето на Костов са се случили злоупотребите, докато сега гражданското общество било активно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 6291 |30.05.2012 Цветанов: Най-голямото бедствие е не земетресението, а БСП-управлението . 80| 8996 |29.05.2012 Цветанов: Станишев и Румен Петков да отговарят за мафията . 33| 8394 |28.05.2012 Цветанов: Брендо е върхът на кокаиновата мафия у нас . 25| 7221 |17.05.2012 Цветанов: Няма БСП, има само “пари-власт-пари прим”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads