Реклама / Ads
25| 7236 |17.05.2012 НОВИНИ

Цветанов: Няма БСП, има само “пари-власт-пари прим”

.
Цветан Цветанов
Сергей Станишев е знаел за скандала с купуването на гласове в Сливен, обяви на пресконференция пред журналисти днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
 

 

“Главният прокурор е разпоредил Националното следствие да се заеме със случая. За мен това, което се случва, е доста тревожно и трябва да кажа, че това няма как да се случи без знанието на лидера на партията, без знанието на Сергей Станишев, обяви Цветанов и попита: Това ли е политиката на ПЕС, втората по големина партия в Европейския парламент. Това ли е идеята на призива “лявото идва”. За мен най-притеснително е това, че ако той е знаел за този разговор, защо не е предприел действия, коментира вътрешният министър.
 

Цветанов добави, че е учуден как в записа, с който бе забъркан шефът на общинската организация на БСП Мартин Славов, се коментира сумата от 1 млн. лева, а в същото време Станишев и Костов постоянно критикуваха ГЕРБ, когато даде 1 млн. за възстановяване на щетите в село Бисер. 


Според Цветанов няма никакво значение Георги Първанов или Сергей Станишев ще оглави БСП. И няма партия БСП. Като всички подобни образувания тя е само инструмент за прилагане на формулата „пари - власт - пари прим. По думите му това са възможно най-добронамерените изводи след изслушването на час и половина разговор, който втора седмица се върти в интернет.

 

Никакъв драматург, камо ли журналист, не може да представи размерите на разложението така, както този разговор на една провинциална маса, в който очевидно участва двама мъже - Мартин Славов и Галин Кънчев, коментира още Цветанов.

Мартин Славов - от седем години начело на общинската организация на БСП в Сливен. Добре образован, има собствен бизнес. Син на уважавания в Сливен Симеон Славов, някога ръководен кадър в БКП, известен с отстояването на разумни и полезни за града решения. Неуспял кандидат за кмет. Общински съветник.

Събеседник му пък е Галин Кънчев. Бизнесмен. Общински съветник. Също безуспешен кандидат за кмет на Сливен от името на периферни участници в политическия живот. Разговорите между двамата всъщност са преговори за това Мартин Славов да откаже да се кандидатира за кмет на местните избори миналата есен, за да може Галин Кънчев да бъде кандидатът на БСП. Към момента на разговора Галин Кънчев не е член на БСП.

Междувременно шефът на общинската организация на БСП в Сливен Мартин Славов обяви ексклузивно по телефона за Канал 3, че записът е компромат, активно мероприятие. Той е изцяло манипулиран, като определени фрази са извадени от контекста на разговора. Освен това е категоричен, че компроматът произлиза от средите на БСП.


 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6902 |17.05.2012 Стойчев: Оставам, но само ако Лазаров си тръгне . 24| 6915 |17.05.2012 Борисов: Няма таен доклад за рокадите в НСО . 34| 6452 |14.05.2012 Вероятността Първанов да се оттегли била само 1% . 64| 13239 |13.05.2012 Цветанов: Предстоят шокиращи разкрития по делото “Октопод”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads