Реклама / Ads
22| 5057 |06.04.2010 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Не само един съдия е за арест

.
Цветан Цветанов
Всяка една операция се планира по различен начин, в нея трябва да се задържат живота на задържания и полицаите, но и да запазят доказателствата, обясни Цветанов, според когото се избирали сутрешните часове, за да се избягват задръстванията по улиците.
 

Ако съдебната система сама не се се очисти, няма кой да й помогне, обяви по БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цв. Цветанов. Никой не казал кои са реалните проблеми там и как функционира тя, добави той, казвайки, че липсата на държавност през последните години е довела до случващото се днес. Няма да коментирам действията на един прокурор, продължи той по повод поведението на прокурора Роман Василев. Цветанов не съжалявал, че е пуснал записа от задържането на министър Цонев. Представете си колко човешки съдби са били в ръцете на съдия Петър Сантиров, добави министърът и продължи, че най-големият проблем е, че той не е само един.

По повод задържането във Варна той попита къде е загрижеността на бащата за децата му
и опроверга твърдението, че имало оръжие срещу тях.

Хората не искат статуквото да се променя
, отсече Цветанов в коментар на твърденията, че полиция и прокурори превишили прават си. Става дума за хора като Младен Червеняков и бившата министърка на правосъдието от тройната коалиция М. Тачева, уточни той. Те се занимават с това как Роман Василев си е превишил правата. Да, превишил ги е и ще си понесе отговорността, каза министърът. Всяка една операция се планира по различен начин, но в нея трябва да се задържат живота на задържания и полицаите, но и да запазим доказателствата, обясни Цветанов, според когото се избирали сутрешните часове, за да се избягват задръстванията по улиците. Задържанията не се правят заради възможността да бъдат снимани задържаните, опроверга той и каза, че хората очакват резултати в борбата с организираната престъпност.

Спекулациите сега са угодни на лица, съпричастни към онова, което е ставало в предишните години, каза Цветанов. Липсвала е политическа воля, затова не са го направили, обясни той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4968 |02.04.2010 Цветанов: Всеки е невинен до издаване на присъда . 65| 12968 |01.04.2010 Съдия се продаде на министър за 60 хил. евро . 20| 5200 |01.04.2010 Цв. Цветанов: Общинските съвети по места са търговски дружества . 4| 4877 |26.03.2010 ДАНС няма данни за съдия Пенгезов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads