Реклама / Ads
10| 5912 |07.02.2012 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Ситуацията в Свиленград е критична

.
Цветан Цветанов
Там спасяват с лодки. Министърът остава на място и днес. Той обясни, че нямало как да закъса с БТР, след като вчера М. Найденов казал, че едва ли не и министрите щели да станат бедстващи.
 

Ситуацията, особено в Свиленград, е критична, обобщи от мястото на бедствията по НТВ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Един от кварталите е наводнен, лодки евакуират хората. МО осигурява водоноски за населението на, 23 места там ще са без вода, в Свиленград, извършихме и евакуация, министър Тотьо Младенов посети снощи Любимец и Симеоновград, днес за тези места ще бъде доставена храна, позиционирана в Хасково. Има подадена информация и за родилка, натам вече е поел БТР, за да се помогне на жената.

Ситуацията продължава да е сложна, каза министърът и разказа за неподчинил се гражданин, който тръгнал с колата си, а тя била завлечена. Той и спътникът му били спасени от екипите.

С БТР нямаше как да закъсаме, но вчера в Свиленград ситуацията беше много тежка; придвижването на хората там трябва да се извършва само със спасителните екипи.

В момента има населени места, в които има предположение за напрежение, но най-критична сега е ситуацията в Хасковска област. Някои язовири контролирано се изпускат, но има нареждане това да е в минимални количества. Пролетта идва и подобни етапи от снеготопенено не е изключено да създават проблеми.

Микроязовирите се стопанисват предимно от общините, част от тях се дават на концесия, обясни министърът. С язовира, наводнил Бисер, проблемът бил най-малко от 10 години. Всичко било въпрос на контрол и отговорност, но в момента усилията били концентрирани върху координацията между отделните министерства, която била перфектна.

В с. Бисер ситуацията започна да се овладява, каза малко по-късно след това министърът по ТВ 7. Осигурена била храна и топли напитки, днес ще се събират умрелите животни, за да се изведат до екарисажа до Шумен.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5619 |02.02.2012 Цв. Цветанов: Не кръщаваме операции с имена на съдии . 103| 6780 |31.01.2012 Цв. Цветанов: Изключително скандално е да помилваш осъдени престъпници . 7| 5033 |27.01.2012 10 области с код “червено”, критична ситуацията в Силистра . 89| 5758 |24.01.2012 Цветанов: Искат оставката ми партии, прикривали Сумиста и Трактора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads