Реклама / Ads
89| 5748 |24.01.2012 НОВИНИ

Цветанов: Искат оставката ми партии, прикривали Сумиста и Трактора

.
Цветан Цветанов
Не се притеснявам от исканата ми оставка като министър. Разбирам симбиозата на синьо-червената опозиция. Но да не забравяме, че това са хора, които през тези 20 години не са направили нищо ефективно за държавата и в борбата срещу организираната престъпност. Това заяви в ефира на Би Ти Ви вътрешният министър Цветан Цветанов.
 


Как да ме обичат сините и червените, след като съветника на Коалиция за България беше Пешо Сумиста, който сега е в ареста и обвиняем по делото "Киларите", а години наред и сини, и червени опъваха чадър над Алексей Петров, обвиняем по делото "Октопод", попита риторично Цветанов.

 

Той коментира основно актуалната тема от последните дни за прекомерното полицейско насилие по време на полицейската акция срещу семейство от Мировяне.

 

Грешката при този случай е, че са използвани специалните сили на СДВР, които са за тежки престъпления. А е можело всичко да се проведе много по-деликатно и изобщо да не се стига до употреба на сила, заяви Цветанов.

 

Той бе категоричен, че дори премиерът Борисов да не е реагирал пак е щяло да има наказания срещу виновните, тъй като реално проверката срещу провинилите си е била назначена още в събота.

 

Цветанов обясни, че приема чувствителността на обществото срещу полицейското насилие, но смята, че когато се провеждат десетки операции всяка седмица, са възможни и грешки.

 

По горещия случай за отвлечената и убита Мирослава от Перник Цветанов бе категоричен, че на този етап няма трети заподозрян или с повдигнато обвинение. Проверени са много лица по случая, но не е открита съпричастност. В момента единственият с повдигнато обвинение е Марио Заека. Той не е притежавал законно регистрирано оръжие. Законно регистриран пистолет от 2003 година е имал Стойчо – Чочо. Колегите са направили нужната преценка, че могат да му дадат разрешение, защото е имало изтекла давност по старите му провинения и той е бил с чисто досие, заяви още вътрешният министър. Той бе категоричен, че всички разговори с Чочо са били направени надлежно пред прокурор.

 

Министър Цветанов коментира и темата за прекратеното производство срещу неизвестен извършител, изнесъл и разпространил записите от телефонни разговори между шефа на Митниците Танов финансовия министър Дянков и премиера Борисов.

 

Така е преценила прокуратурата, бе лаконичният отговор на министъра. Той призна обаче, че при направените изследвания с полиграф един от служителите на ДАНС е показал, че има съпричастност към скандала.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 139| 7520 |23.01.2012 Сини и червени скочиха срещу Цветанов, искат оставката му . 13| 5998 |20.01.2012 Ромски лидери искат свобода за килърите си . 38| 5421 |20.01.2012 Клирици искат агентите в БПЦ да си ходят . 31| 7667 |20.01.2012 Цветанов: Няма преведени суми от независими депутати към ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads