Реклама / Ads
41| 12052 |18.12.2012 НОВИНИ

Цветанов: Имаме магистрат – къртица

.
Цветан Цветанов
Вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов обвинява магистрат за изтекла от МВР информация за спецакции. Той не съобщи името му, но заяви, че изпълняващият длъжността главен прокурор Бойко Найденов вече го знае.
 

Моите уважения към всички почтени и стойностни съдии и прокурори, но докато правосъдната система не осъжда адекватно, няма как да върнем доверието на хората и те да търсят помощта от държавата.

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус”. Той даде пример с последните операции на органите на реда за разбиване на ДДС измами и заяви, че сега изпълняващият ролята на главен прокурор Бойко Найденов вече е получил писмо по случая.

„Аз не мога повярвам, че магистрат може да обядва с лица, които са съпричастни към подобно източване на пари от републиканския бюджет. След този работен обяд поведението на обектите е променено, комуникацията е преустановена и започнаха да чистят опциите със съответните компютърни конфигурации", посочи Цветан Цветанов.

Той заяви, че Бойко Найденов вече знае кой е този магистрат, а той заемал достатъчно висок пост, за да може да знае подобна информация. Когато имаме пробив в системата на МВР, сме безкомпромисни и ако погледнете колко полицаи са уволнени за съпричастност към престъпни групи, ще се уверите в нашите действия, коментира вътрешният министър.

Вероятно Цветанов има предвид съдия, който би трябвало да е разрешил СРС-та за разследваните по ДДС-измами. Изминалата седмица МВР проведе две акции за източване на ДДС "Захарно петле" и "Универсалният". За първата основният заподозрян е синът на алкохолния бос Миню Стайков - Стайко, а за втората - Иван, синът на бившия земеделски министър от правителството на Беров - Георги Танев. Стайко Стайков е в чужбина и според МВР ще бъде обявен за международно издирване.

Според вътрешния министър причината много от разследванията на кражби и обири да не стигат доникъде е, че "времето води до забрава на това, което се е случило"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5384 |11.12.2012 Цветанов: Няма война с президента . 105| 11177 |10.12.2012 Цветанов: Алексей Петров, Надежда Нейнски и Иван Костов се съюзяват за изборите . 83| 6521 |08.12.2012 Цв. Цветанов: Няма да съм шеф на предизборния щаб . 132| 5974 |03.12.2012 Борисов и Цветанов: Няма "чадър" за никой, няма милост за грешките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads