Реклама / Ads
0| 4284 |28.07.2016 НОВИНИ

Цветан Цветанов: Няма държава готова за голям бежански поток

.
Няма държава, която да е готова за голям бежански поток. Потокът от 1 млн. бежанци в Германия създаде проблеми между самите германци. Ние искаме да сме спокойни и Турция да гарантира, че опитът за преврат няма да повлияе на добрите взаиимоотношения, заяви Цветан Цветанов по бТВ.
 
Рискове има за цяла Европа. Основният проблем е как да се противодейства на самотните вълци и как да бъде осъществен необходимия контрол. Политическата ситуация в Турция е акцент в притесненията. Но позицията на правителството при опита за преврат е ясно, че сме за демократично избраните институции. Военният преврат не е форма за търсене перспектива с ЕС, посочи той.

Близкоизточният конфликт генерира серозни проблеми за Европа. Турция е буфер между Близкия Изток и ЕС. Там има над 3 млн. бежанци, от които само 50 000 са в центрове. И затова се водят тези разговори между Турция и ЕС за осигуряване на 3 млрд евро за бежанците с опция за още 3 млрд, добави той.

Правителството отдели над 100 млн. лв. за ограда за да си осигурим сигурност. И армията помага на полицията. Правят се съответните политики за противодействие при бежанска криза.Трябва да поддържаме и добри взаимоотношения с Турция, посочи част от мерките, които взема правителството.

България ползва добрите законодателни практики в ЕС. Смятам, че законопроектът за противодействие на тероризма мина на първо четене с голямо мнозинство. Това показва, че се движим в правилната посока. Не смятам, че мерките са драконовски. Всички тези, които извършват терористични актове, нарушават правата на гражданите. Трябва да има бърза реакция, за да се ликвидират последствията от един терористичен акт, коментира Цветанов гласуването на антитерористичния закон Цветанов. В 43 парламент се работи по-различно от 42-ия. В него се създаде тежка конфронтация срещу ГЕРБ. Днес всеки си е извадил поука, аз също. И днес имаме конструктивен диалог с опозицията, допълни той.

Имаме една изключително сериозна промяна в региона и света. И когато казваме за партийна кандидатура, трябва да е човек, който в рамките на няколко години да работи и ако оглави България ще ни представя достойно в света и ЕС. Затова премиерът е загрижен каква да бъде кандидатурата. Кандидатът трябва да е достоен, открит. Президентът трябва да обедини не само българските граждани, но и всички политици, коментира Цветанов президентската кампания.

Всеки може да бъде номиран за президент. Но не се разглеждам като такава възможност,  така той отговори на въпрос, дали би приел да е кандидатът на ГЕРБ за президент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4199 |28.07.2016 Захариева: Един закон няма как да промени манталитета на магистратите . 0| 4537 |28.07.2016 Бизнесът: Нямаме нужда от юристи, а от инженери . 0| 5069 |27.07.2016 Френските медии няма да публикуват снимки на терористи . 2| 6881 |27.07.2016 Буруджиева: Няма да има обща лява кандидатура за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads