Реклама / Ads
16| 8952 |26.01.2018 НОВИНИ

Цветанов: Президентът ни въвлича в постоянни конфликти, завижда на Борисов

.
Цветан Цветанов
Президентът Румен Радев иска да ни въвлича в постоянни конфликти. Основателна ли е критиката, че разбираш от медиите, че премиерът кани президент от друга държава. Завистта или обидата не е присъща на президентската институция. Това заяви вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
С обидни квалификации винаги провокира напрежение и коментари. Президентът трябва да поощрява всяка инициатива на  премиера, допълни той.

Радев иска да се поддържа противопоставянето на българския парламент,  участва в допълнителното рушене на авторитета, за да  се чувства по консенсунсен, значим и забележим, каза още Цветанов.

Радев не е назначил премиера Борисов и министрите. Премиерът Бойко Борисов е функция на изборите през март и формираното мнозинство и коалицията с Обединени патриоти. Така Цветанов защитаваше като Матросов своя патрон и лидер.

Той коментира и темата с Истанбулската конвенция, като прехвърли всичките проблеми за нея в двора на БСП и опозицията и заобиколи факта, че и коалиционните им партньори се обявиха против нея.

Зам.-председателят на ГЕРБ извади папка с доказателства, че БСП последователно е подкрепяла Истанбулската конвенция и че нейни членове са поставяли нееднократно въпроса за приемането й, включително Корнелия Нинова. Дори е подготвяна подписка в парламента за ускоряване на приемането на документа.

Конвенцията тръгна в комисии, но бе оттеглена от ГЕРБ заради напрежението, което създаде в обществото. "Оттеглихме я, защото трябва да направим необходимото, за да информираме обществеността. Защото не сме предполагали, че една партия, която е системна, и се бори срещу насилието срещу жените и децата, ще бъде против", коментира острия отпор от страна на БСП Цветанов.

Основната тема, които провокираха обществото е за избора на социалния пол. Тази тема сме я затворили през 2016 в българския парламент в закона за равенството на половете. Това, което касае образованието, че децата ще се обучават и трябва да бъдат разбивани стереотипите, това е прието още през 2006 г. в закон, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

ЕС се присъединява към Истанбулската конвенция. Всички държави-членки я подписват и следва ратификация. 18 страни са я приели вече, предстои това да се направи и в другите страни, каза Цветанов.

Ние замисляме ли се какво причиняваме на 1 милион жени, които са жертви на домашно насилие, попита Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4373 |24.01.2018 Т. Биков: Президентът се отчете чрез нашето управление . 35| 10216 |24.01.2018 Президентът Радев: Не приемам Борисов и Меркел да канят чужд държавен глава в България . 1| 4026 |24.01.2018 Президентът ще се отчита за първата година от мандата си . 0| 4270 |12.01.2018 Президентът: Готови сме за участие в европейски проекти в сферата на военната промишленост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads