Реклама / Ads
34| 3825 |20.02.2021 НОВИНИ

Цветан Цветанов: Целта на Републиканци за България е да бъде в тройката на предстоящите избори

.
Целта на РепубликанцизаБългария е дабъде в тройката на предстоящитеизбори и да е незаобикоЦелта на Републиканци за България е да бъде в тройката на предстоящите избори и да е незаобиколим фактор в дейността на следващия парламент. лимфактор в дейността на следващияпарламент.
 

Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS председателят на ПП „Републиканци за България” Цветан Цветанов.

 

По думите му, Републиканци за България има една червена линия, зад която са: БСП, ДПС и ГЕРБ.

 

„От тази гледна точка смятам, че трябва да се промени цялото политическо говорене и да се промени статуквото, което е днес в България”, посочи Цветанов.

 

„Знаете, че три са възможностите, които предлага президентът по Конституция като връчване на мандат. Първият, вторият и третият – може да бъде връчен от избора, който ще направи държавният глава”, заяви Цветанов.

 

По отношение на броя депутати, които ще влязат от Републиканци за България в парламента, той посочи: „Всичко ще зависи от броя партии и коалиции, които ще влязат и броя на парламентарните групи, които ще се създадат. Няма да са повече от 5 до 6 партиите, които ще влязат в следващия парламент”, прогнозира Цветан Цветанов.

 

„ГЕРБ започва да се превръща в нежелан партньор на почти всички извънпарламентарни партии и коалиции, които участват в тази политическа надпревара. Времето ще покаже какви ще са разговорите, които ще се водят, и каква ще бъде формулата за управление на страната. Не изключвам вероятността ГЕРБ да не участват въобще в управлението. Нямат интерес да управляват, искат да минат в опозиция – особено с това тежко наследство, което оставят”, категоричен е Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4356 |20.02.2021 Цветан Цветанов и Павел Вълнев направиха работно посещение в Родопите . 27| 3163 |12.02.2021 Цветанов: Симбиозата ГЕРБ-ДПС е ясна. Освободиха трима министри за връзки с движението . 22| 3032 |11.02.2021 Корнелия Нинова: Целта ни на тези избори е да сме първа политическа сила . 41| 5103 |02.02.2021 Цветан Цветанов: Предлагаме закриването на Специализираната прокуратура и Специализирания наказателен съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads