Реклама / Ads

 

46| 3037 |08.02.2021 НОВИНИ

“Републиканци за България” е първата регистрирана политическа партия за парламентарните избори

.
Републиканци за България
От политическите пaртии ние се регистрираме първи, защото колегите които минаха преди нас знаете, че са в коалиция. Тръгваме със сериозни намерения да бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент и да можем да изпълним обещанията, които ще дадем по време на предизборната кампания. Това каза пред журналисти Цветан Цветанов председател на ПП „Републиканци за България“ след регистрацията на партията за предстоящите парламентарни избори в ЦИК.

„Всички колеги от страната и координаторите на секторните политики до седмица започваме представянето им онлайн. Ще започнем със съдебна реформа и българите живеещи в чужбина. Смятаме, че това са две основополагащи теми, които дискриминират българските граждани и особено тези, живеещи извън страната.


С ограничаване и невъзможност да се направят промени в Изборния кодекс ограничиха възможността на много български граждани да гласуват в чужбина, а имаше такава възможност да бъде направено по пощата, както го направиха нашите съседи от Румъния“, заяви председателят на партията.


На въпрос как Републиканци за България смята на преодолее сегашната социология Цветанов заяви, че: „ Събраните над 31 000 подписа означават, че сме отговорили в общи линни на това, което ни дават социолозите 1% отговаряме на това, което дават социолозите, поне от внесените подписи днес“.


„Много е важна организационната работа, която трябва да бъде направена. Искам да благодаря на всички колеги, с които за кратък период от време успяхме да покрием хоризонтално цялата страна. Това, което правим със заместник-председателя Павел Вълнев е, да можем да посетим всички области и до колкото е възможно повече общини в тях, да се срещнем с нашите структури, въпреки ограниченията, които има от епидемията. Затова ние ще подходим с иновативен подход и да споделяме нашите секторни политики във Facebook и You tube и да ги представяме на хората онлайн“.


Републиканци за България внесоха в ЦИК изисканите по закон 9 999 подписа на екселски таблици със собственоръчни подписи на подписките, които са събрани за няколко дни.
Цветанов изтъкна, че Републиканци за България са първата регистрирала се партия, защото коалициите се регистрират в друг регистър – там е събиране на няколко партии, които правят коалиция. „Това не е от значение. Ние се съобразяваме с първия възможен ден за регистрация, готови сме и искахме този ангажимент да бъде отметнат като изпълнен.


Започваме да изпълняваме всичките си планирани мероприятия и събития в нашия календар по хронограмата приета от ЦИК“, каза още председателят на Републиканци за България.


В регистрацията с Цветанов се включиха говорителят и административен секретар на партията д-р Виктор Серафимов, координаторът за София- град Петко Чамов, Деян Нинов координатор на район „Люлин“, координаторът на женската организация Невена Стоянова, координаторът на младежката организация Любомир Методиев и представители от структурата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 18| 3935 |30.01.2021 ”Демократична България” ще помага на чешката прокуратура в разследването за продажбата на ТЕЦ ”Варна” . 16| 3429 |21.01.2021 Найден Зеленогорски: Преговаряме с „Демократична България” за общо явяване на изборите . 14| 2614 |14.01.2021 СЗО: Втората година на пандемията може да е по-тежка от първата . 5| 2580 |13.01.2021 Пристига първата пратка от ваксината срещу COVID-19 на Moderna

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ