Реклама / Ads
9| 4345 |23.06.2016 НОВИНИ

Цветанов хвърли вината за престъпността на Орешарски

.
Загубено е доста време, за да има среда, в която да се изграждат. Липса на адекватна работа в МВР в периода 2013-2014 г. е довело до децантрализацията на организирани престъпни групи у нас. Това обяви бившият вътрешен министър и шеф на вътрешната парламентарна комисия Цветан Цветанов.
 
Думите му са във връзка с поисканата по-рано днес от БСП оставка на вътрешния министър Румяна Бъчварова заради провала й в битката срещу организираната и битовата престъпност. Ден по-рано Бъчварова бе на изслушване в ресорната комисия заедно с шефовете на ОД на МВР  - Бургас и РПУ – Несебър заради престрелката от 8 юни т.г., в която тежко бе ранен Димитър Желязков – Митьо Очите.

Цветанов похвали ръководството на МВР за идентификация на 424 престъпни групи. Според него е свършена голяма по обем работа.

„Ако започне да се съпоставят периоди, в които МВР е било управлявано от ГЕРБ с тези, в които начело е било БСП, левицата ще загуби”, убеден е шефът на вътрешната комисия.

Все пак Цветанов уточни, че остава усещането, че не е приведен в известност целият криминален контингент и имало много оперативна работа, която трябва да се свърши.

Той разкритикува ръководството на Областната дирекция на МВР в Бургас. „Не може, когато искаме информация дали дадено лице е криминално проявено, да не получим отговор, а колегите да се оправдават, че справката не е пред тях. Те трябва да знаят всичко и трябва да приведат в известност целия криминален контингент. Областните директор трябва да подават изпреварваща информация за лица, които се насочват към летните курорти за да осъществяват съответната престъпна дейност”, поясни Цветан Цветанов.

Според него вицепремиерът Румяна Бъчварова се ползва с доверието на премиера и полага максимални усилия да се прави с това предизвикателство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 226| 39257 |23.06.2016 НОВИНАТА! Цецка Цачева президент, Найден Зеленогорски – вице . 2| 4082 |22.06.2016 Роналдо хвърли микрофон на репортер в езеро . 22| 6259 |22.06.2016 Наглост! Цветанов няма да се извинява за акциите, пресцентърът на МВР бил виновен . 5| 4304 |22.06.2016 Йоско излежал половината си присъда в частна болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads