Реклама / Ads
0| 4902 |22.05.2022 НОВИНИ

Цветанов: Има хаос на границата със закриване на една лаборатория. Убива се българския бизнес

.
Цветан Цветанов
В момента има огромен хаос на границата със закриване на една лаборатория. Убива се българския бизнес. Това каза по БНТ Цветан Цветанов по повод неадекватното решение на БАБХ да унищожи лабораторията за фитосанитарен контрол на влизащите у нас плодове и зеленчуци от Турция през ГКПП ”Капитан Андреево”.
 

Заради едноличното решение на БАБХ сама да взима пробите и да извършва изследванията, сега на пункта има над 600 тира, които чакат по 18 - 20 часа. Това създава огромен риск за качеството на продукцията и възможността тя да се развали.

 

 Страната ни пропусна златно време, за да постигне истинска реална диверсификация. Решенията от много европейски държави показва ,че трябва да се скъса със зависимостта от Русия. Целта на войната е да се превърне Украйна в Беларус.

 

Изказването на Митрофанова се припокрива с това на Борисов. Кирил Петков казва, че “Турски поток” е корупционен. Той представя това пред партньорите ни, но във вътрешно-политически решения не постига нищо. Никой не споделя това, което направи Борисов. Ние се лишихме от възможността да получаваме транзитна такса и загубихме милиард и половина от старото трасе. Ние имаме една транзитна тръба. Америка иска да е солидарна с решаването на проблема. Убеден съм, че има други възможности за диверсификация. Ако се постигне европейско решение за договаряне и транзитиране на газ, това ще е по-добър вариант. 

 

Едностранното спиране на газ е нарушаване на договорите. Имаме непредсказуем партньор в лицето на Русия. Почивките си ги планираме на Запад, а не на Изток. Западът ни гарантира сигурност. Путин е взел грешното решение в грешното време. НАТО няма да толерира такава война. 

 

Реваншизмът и арестът към Борисов бе грешка. Ние показваме една политическа конфигурация, която е неотносима към днешния дневен ред. Важна е оценката и конфликта в Украйна. Следва ясна конфигурация - на партии на Изток и на Запад. Ние водим разговори с нашите партньори от КОД. Искаме да разширим платформата ни. Правителството с хаоса допринася за цялата ситуация. С мерките ще се генерира повече инфлация.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6856 |17.05.2022 Западни медии: Руските войски се опитват да запазят границата от украинското настъпление . 0| 3097 |16.05.2022 Маджарова предупреди за правен хаос, ако спецправосъдието бъде закрито . 0| 3412 |11.05.2022 Беларус разполага специални части по границата с Украйна . 0| 3764 |05.05.2022 Вигенин за военната помощ за Украйна: От БСП не сме щастливи, решението е на границата на червената ни линия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads