Реклама / Ads
3| 5802 |19.07.2010 НОВИНИ

Цветанов: Конюнктурни интереси тровят съдебната система

.
Цветан Цветанов
Буди безпокойство начинът, по който съдът пуска на свобода задържаните от МВР хора, съпричастни с големи престъпни групи. Това каза пред радио “Фокус” вътрешният министър Цветан Цветанов.
 

Цветанов подчерта, че това по никакъв начин не създава условията, които обществото очаква – да се осигури спокойствие и да се неутрализират престъпниците, които ежедневно го тормозят.

В тази връзка той благодари на всички служители на МВР, които денонощно работят за осигуряването на сигурността на гражданите, независимо от действията на една „независима съдебна система”, която пуска на свобода задържаните от МВР.

Според вътрешния министър съдебната система била “независима сама по себе си, но от друга страна тя е зависима от конюнктурни интереси, които има определени съдии”.

„Това го казвам съвсем отговорно. Това, което наблюдавам в последната година е, че вървим в правилната посока и повечето от здравите сили в съдебната система ще се преборят с корумпираните съдии. Убеден съм, че доброто винаги побеждава и страната ни има нуждата от една наистина реформирана съдебна система и страната ни да върви напред, като с годините да отпадне механизма за оценка от ЕК”, каза още министър Цветанов.

Вицепремиерът подчерта, че в тази посока е доста остър, но не търси провокацията или конфронтация. Всичко това било породено от безпокойствието, което се усещало при ежедневните срещи с българските граждани. Той посочи като пример задържаните за девет кражби в столицата трима души, един, от които е направил пълни самопризнания, но и тримата сега са на свобода. „Това е денонощен труд на служители на МВР и накрая като виждат, че ги пускат – какво остава като усещане у българските граждани. Да не говорим за това – какво остава като усещане у тези хора, които са задържани и впоследствие пуснати и мярката им е променена, заради вижданията на съдебната система”, подчерта министърът на вътрешни работи.

Той допълни, че причина за тези проблеми е нереформираността на съдебната система. По отношение на идеята за специализираните съдилища, министър Цветан Цветанов съобщи, че има внесени предложения за законови промени в Народното събрание и е въпрос на време да бъдат създадени. Министърът на вътрешните работи не уточни кога трябва да стане това, но подчерта, че е важно те да започна да функционират от началото на следващата година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4691 |17.07.2010 Оптимизират пенсионната система . 17| 4475 |16.07.2010 Цветанов: Съдебната система е зависима от престъпността . 5| 5405 |14.07.2010 Цветанов: Досието на Ал. Петров не е прочистено . 8| 4569 |08.07.2010 Цв. Цветанов: Пречистването е естествен процес за партията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads