Реклама / Ads
12| 5464 |30.11.2011 НОВИНИ

Цветанов оспори алиби на предполагаем убиец

.
Цветан Цветанов
Няма как да се гарантира 100 процента точният час, когато е настъпила смърт. Няма точният час, предполага се. Така вътрешният министър Цветан Цветанов коментира в сряда заключението от аутопсията на убитата през юли 28-годишна Яна Кръстева.
 
 

Според заключението смъртта й е настъпила между 00.00 и 4.00 часа на 9 юли, когато свидетелят Николай Русинов твърди, че е бил заедно с нея в Борисовата градина.

 

С това изявление МВР шефът още веднъж неглижира определението на Софийския апелативен съд (САС) от миналата седмица, в което магистратите отбелязаха, че часът на смъртта създава алиби на единствения обвиняем Пламен Трифонов. Съдът отбеляза още, че в комбинация с намерените множество биологични следи от Русинов това обстоятелство свързва престъплението в много по-голяма степен с Русинов, отколкото с Трифонов.

 

"Зависи от коя гледна точка го разглеждате, защото от космите с морфологичния анализ са от между пръстите на Яна... Няма как, биологичният състав, който беше до Яна, от опаковката от презерватива, от мобилния телефон, и от бутилката, която е била преди това със съдържание алкохол, прокуратурата прецени, че евентуалният извършител е този, с когото се предполага, че тя е имала последен допир, а това е - космите между пръстите на едната ръка", обясни леко несвързано Цветанов.

 

Той коментира и новопоявилия се свидетел Георги Петров, който в събота разказа пред Нова телевизия, че видял Трифонов да излиза около 5.00 часа на 9 юли от гората в парка заедно с мъж от ромски произход. Според Цветанов с разпита на Петров "и това, което впоследствие има като съвпадението на това, което се казва от таксиметровия шофьор, мисля, че колегите полагат максимални усилия да стигнат до извършителя на това престъпление и действително да има адекватно правораздаване".

 

Кое от останалите доказателства по делото съвпада с казаното от новия свидетел остава пълна загадка, тъй като разследващите вече събраха няколко данни, от които става ясно, че Трифонов не е бил в Борисовата градина онази нощ. Останалите над 30 свидетели, които вече дадоха показания, също не посочват, че той е бил в района на убийството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 110| 5388 |25.11.2011 Цветанов: Агенти на ДС не могат да правят евроатлантическа дипломация! . 5| 5341 |23.11.2011 Темида: Затвор до живот за убиеца на сестрите Белнейски . 18| 5177 |22.11.2011 След правозащитниците и адвокати скочиха срещу Цветанов . 21| 5064 |21.11.2011 Правозащитници намекват за оставка на Цв.Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads