Реклама / Ads
23| 17984 |16.02.2019 АКТУАЛНО

Цветанов пак лъже

.
Цветан Цветанов Източник: БГНЕС
Вторият, но очакващ скоро да стане първи в ГЕРБ и правителството Цветан Цветанов, заяви по Нова тв, че пред Комисията за вътрешен ред и сигурност е установено, че и главният прокурор, и шефът на ДАНС и другите служби са си свършили чудесно работата по линия на отравянето на бизнесмена Емилян Гебрев.
 

Още преди три години те направили всичко възможно да разкрият нещо, но не успели. Точно те уведомили службите на Великобритания. Не, не е вярно. Разследването е прекратено, извършителите са останали неизвестни. Гебрев сам финансира изследването на материал в чужди лаборатории. Той пише на Цацаров за резултатите и главният прокурор, загрявайки, че вече случаят е известен на чужди служби, размразява разследването. Вяло и при пълно медийно затъмнение. А комисията се свиква спешно онзи ден, за да се покаже на Лондон, че все пак тук някой се е размърдал. Това е.

 

Цветанов лъже и за „Констинбродската афера“. Той заяви, че всичко е било организирано от зли сили – Николай Бареков и Мая Манолова. Добре, защо тогава любимата му прокуратура не предостави нито едно свястно доказателство в съда и единственият обвиняем – Росен Желязков, - бе оправдан напълно. Значи афера няма. Желязков вече е транспортен министър като компенсация.

 

Цветанов се похвали, че ГЕРБ успяла да убеди ЕС за допълнителни средства, което било огромно постижание. Цветанов обаче мълчи за следното: Четири години след началото на новия програмен период и три години преди края му България е най-изоставаща в усвояването на европейските структурни и инвестиционни фондове. Към края на 2017 г. страната ни е успяла да използва едва 1.587 млрд. евро, или 16% от средствата, които са й отредени от бюджета на ЕС. Важни програми като "Околна среда", "Наука и образование" и "Развитие на селските райони" са далеч под средния процент, а "Морско дело" и "Добро управление" са с незавидните 0.2% и 6.2%. През 2018 г. показателите са почти същиге, а по някои програми усвоените средства са 0%. Ну-ла! И това е само част от провала. Чуждите инвестиции са нищожни, а много фирми се изтеглят от България. През 2021 г. ще ни бъдат спрени милиарди, заради ниското усвояване.

 

Цветанов заяви също, че българските служби работели много добре. Лъжа! Работят зле. Защото са зависими от политически играчи и кръгове. Защото се ръководят от предани на властта хора, което обезсмисля професионализма им, ако са го притежавали въобще. Защото в службите и МВР кадрува Делян Пеевски и ДПС, а Цветанов предаде всички, които се опитваха да си вършат работата. Защото още никой не е отговорил на въпроса: работил ли е за подземния бос Мето Илиенски сегашния вътрешен министър Младен Маринов.

 

Цветанов се похвали, че до 2021 година щяла да е готова магистрала „Хемус“, което никой друг не бил направил, освен ГЕРБ. Забрави обаче да каже, че добрият му приятел Петър Христов бе убит, а съмненията са, че това е станало именно, защото е спечелил обществена поръчка за част от тази магистрала.

 

Цветанов бе категоричен, че ГЕРБ не влиза в дослук с ДПС. Всички напъни по запазване на най-брутално нарушаващите гражданските права положения от Изборния кодекс доказват точно обратното.

 

Вече и най-заклетите членове и фенове на ГЕРБ знаят, че Цветанов лъже. Не само предизборно – просто си лъже. Приемат го даденост. Затова и подкрепата за партията се дължи на зависимости, обещания за нещо и очакване на службица, далаверка или друга привилегия.  

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 10463 |23.11.2018 Гарван Горанову... или как Цветанов защити Горанов за апартамента му . 3| 9959 |14.11.2018 Шефът на МВР се подигра с Борисов и Цветанов . 10| 31479 |03.11.2018 Мирослава Иванова от Нова тв се самоцензурира в интервю с Цветан Цветанов . 10| 13419 |27.10.2018 Цветан Цветанов в другарска прегръдка с БСП и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads