Реклама / Ads
44| 5477 |09.06.2011 НОВИНИ

Цветанов: Петков удари Маргините заради Маджо

.
В остро интервю в столичен вестник вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов разкрива скандални взаимовръзки между политици от прехода и мафията у нас.
 

Иван Тодоров-Доктора израсна до контрабандист №1 при правителството на Иван Костов, по същото време Георги Илиев и Илия Павлов избелиха бизнеса си. Това разкрива Цветанов.

Той разказа още, че братята Маргини били арестувани при тройната коалиция, защото тогавашният МВР шеф Румен Петков поел ангажимент за това към Младен Михалев-Маджо.

Шефът на НСС в кабинета Костов - Атанас Атанасов, пък отишъл първи на мястото на неуспешния атентат срещу наркобоса Поли Пантев, защото "го пазел по някакъв начин".

Константин Димитров-Самоковеца е успял да се издигне от портиер до контрабандист номер 1 с подкрепата и мълчаливото съгласие на управляващите от правителството на Иван Костов, обяснява министър Цветанов. “Никой не може да влезе и да стане лидер в тази сфера, ако няма протекцията на съответните институции, и то на най-високо ниво в държавното управление”, пояснява МВР-шефът.

В отговор на въпрос има ли и други подземни босове, които се превърнаха в добре облечени бизнесмени при управлението на Костов, Цветанов отговаря: “Освен Косьо Самоковеца всички останали престъпни лидери, които се доразвиха, без да бъдат засегнати и от управлението на БСП. Георги Илиев, братята Маргини, Иван Тодоров-Доктора, Илия Павлов, това бяха хората, които тогава минаха в сферата на белия бизнес. И никой не потърси как и защо те се прехвърлят в легалната сфера. Защото днес нямаме Косьо Самоковеца, днес нямаме братята Маргини, които да са създадени от предишни управления. Сега там, където бъде установена подготовката за сформирането на подобни групи, работим абсолютно безкомпромисно”.

Цветано казва, че ген. Атанас Атанасов като шеф на НСС отишъл първи на мястото на атентат срещу Поли Пантев. “Каква е ролята му и какво прави контраразузнавач номер 1 Атанас Атанасов на покушението срещу Поли Пантев, ако не го е пазел по някакъв начин”, пита Цветанов.

По думите на министър Цветанов по времето на управлението на правителството на Иван Костов има възход на т.нар. силова структура ВИС. “За всички беше ясно, че в годините на прехода СИК обслужваше БСП”.

Реалната борба срещу тежката организирана престъпност е функция на служителите на МВР, но нямат ли те политическата подкрепа от най-висшето ръководство на държавното управление – премиер, министър и съответните представители на другите институции – няма как да се случи това, обяснява Цветанов.

По думите му политическата воля е разковничето за всичко, което за голямо съжаление не се е случвало в страната. “Затова ще си понеса и атаките, естествено, от подобни опоненти”, категоричен е МВР-шефът.

Костов всъщност приватизира и “Нефтохим”, а днес говори за монополите, сега иска да се борим с монопола, създаден от него, казва още Цветанов.

Лидерът на ДСБ искаше да вкара интрига между мен и премиера, доверява той. “Каза, че ако имам някога проблем с премиера, той ще застане на моя страна”, казва Цветанов и продължава, че същите опити за интрига Костов правил и в разговори с други министри.

По думите на вицепремиера имало умисъл при срутването на сградата, убила две момичета, на столичната ул. “Алабин”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5329 |08.06.2011 Заради Слави СЕМ предлага изборен договор . 97| 5340 |07.06.2011 Цветанов: Политик с две лица организира вота на недоверие . 4| 5647 |07.06.2011 Пътната агенция осъдена заради смъртоносна дупка . 7| 6276 |04.06.2011 Психоза обзе "Красна поляна" заради намушкванията; хванаха извършителя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads