Реклама / Ads
163| 6517 |12.06.2013 НОВИНИ

Цветанов с подвдигнато обвинение и наложена мярка "подписка"

.
Цветан Цветанов
Приключи разпитът на Цветан Цветанов в Софийска градска прокуратура. Обвинението му е за неупражнен контрол на подчинените му - четирима обвиняеми от СДОТО. На бившия вътрешен министър му е наложена мярка „подписка”.
 


На Цветан Цветанов е повдигнато обвинение, което няма нищо общо с незаконното подслушване. Това каза пред журналисти неговият адвокат Менко Менков след приключването на разпита в Софийска градска прокуратура.

 

Сутринта бяхме викнати в Специализираната прокуратура, след това прокурорите ни казаха да дойдем в Градска прокуратура, където беше връчено постановлението за привличане в качеството на обвиняем, каза адвокат Менков.

 

 "Нещо, за което не бяхме предуредени е това, че са решили да извършват разпит на подзащитен пред съдия, но производството беше много бързо прекратено, тъй като не са призовани останалите обвиняеми и техните защитници. Аз лично съм много изненадан от обвинението, което е повдигнато на г-н Цветанов, тъй като категорично по делото няма доказано използване на специални разузнавателни средства, незаконни, и такива обвинения няма повдигнати на нито един обвиняем.

На подзащитния ми беше повдигнато обвинение, което няма нищо общо с незаконното подслушване, което ме навежда на мисълта, че се прави все пак, за да му се повдигне някакво обвинение. Никой от другите обвинени не е обвинен за използване на СРС незаконно. Няма установено нерегламентирано използване на СРС. Още по-неясно е какво престъпление са извършили и другите обвиняеми, за което г-н Цветанов е виновен", каза адвокат Менков. 

 
Цветан Цветанов обясни, че по право ще се въздържи да дава обяснения в досъдебното производство. „Когато ми се предявява обвинение, моят защитник трябва да се запознае с всички материали по делото”, обясни Цветанов.  „Направил съм личен избор мой защитник да бъде адвокат Менко Менков”, допълни той.
 

Аз съм убеден, че българската прокуратура не търси нито равновесие, нито реванш към когото и да било. Това пък коментира пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко.

 „Има естествени процеси, които текат, повдигат се обвинения, падат имунитети, водят се разследвания, доказва се истината или неистината и се върви напред. Аз съм убеден, че в следващите месеци ще стане време и едно по едно ще излязат и ще се разследват, защото това, което шефката на финансовия надзор ми обясни подробно за АЕЦ „Белене”, е чудовищен грабеж”, заяви Борисов. 

„Делата, които ще се водят там, действително ще имат голям смисъл за обществото, защото това са погубени пари. 13 милиона лева само за референдум и още 1,5 милиарда лева в другите далавери, които са правили – огромни пари”, каза още той.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5027 |12.06.2013 М. Найденов: Цветанов ми вдигна мерника, защото бях приближен на Борисов . 28| 5232 |10.06.2013 Цветанов благодарен за професионализма, проявен при случая "Мирослава" . 12| 8115 |09.06.2013 Прокурор Евгени Диков: Няма да арестуват Цветан Цветанов . 42| 4781 |07.06.2013 Цветанов получи призовка, разпитват го в сряда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads