Реклама / Ads
10| 5799 |26.10.2010 НОВИНИ

Цветанов: Промяната на мярката на "Педофилите" не ги прави невинни

.
Цветан Цветанов
Промяната на мерките за неотклонение на задържаните при операция „Педофилите” не ги оневинява. Това каза пред журналисти вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от Фокус”.
 

По думите му в момента по никакъв начин не говорим за невъзможност да се реализира това дело.

Нека да изчакаме все пак колегите да си свършат работата, защото не знам до колко компетентността на съдиите, които са гледали мярката, имат възможността да проследят цялостното движение с това, което се занимава в интернет пространството. Аз смятам, че отделът, който има в ГДБОП и това, което вършат, получават една изключително висока оценка от съвместната работа с нашите партньори. Надявам се, че и това дело би могло да излезе, когато се внесе обвинителният акт, коментира министърът.

Според Цветанов съдът е сметнал, че задържаните не разпространяват порнографски материали. „Информацията, с която разполага МВР и германските власти е, че това са хора, които разпространяват подобни педофилски филми. Самият факт, че са намерени у тях подобни материали, е достатъчно тревожно. Не знам дали някой от вас или някой нормален българин би изпитал удовлетворение или удоволствие да наблюдава филмчета с деца от 6 до 8-годишна възраст”, коментира още министърът.

1326 са регистрираните проститутки у нас, каза още Цветанов, който взе участие в кръглата маса по въпросите на трафика на жени с цел проституция. Доказването на проституция и залавянето на сводниците е един доста сложен процес. Това, което мога да кажа е, че работим много активно, каза министърът. По-специално мога да кажа, че по трафика на момичета с цел сексуална експлоатация в страните от ЕС имаме доста добри операции с нашите евроатлантически партньори и предприетите мерки водят до едно „снижаване”, коментира Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5147 |19.10.2010 Цв. Цветанов: ДДС-арите спестиха 30 млн. лв. за България . 75| 7684 |17.10.2010 Цв. Цветанов: Ал. Петров трябваше много по-рано да бъде неутрализиран . 8| 5588 |15.10.2010 Цветанов: Янев става адвокат на мафията . 48| 6074 |14.10.2010 Цв. Цветанов: Съдът служи на организираната престъпност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads