Реклама / Ads
16| 4726 |17.03.2010 НОВИНИ

Цветанов рамо до рамо с протестиращите ченгета

.
Цветан Цветанов
Вътрешният министър Цветан Цветанов ще участва в протеста на полицаите в събота, стана ясно днес.
 
Пред журналисти Цветанов обясни, че винаги е подкрепял „колегите” си, независимо от оценката, която те биха дали емоционално и до голяма степен обективно като искания, все пак министърът трябва да бъде съпричастен на техните проблеми. Трябва обаче да се отчитат и реалностите в държавата, защото няма министър на МВР, който да не иска полицаите да вземат повече пари и да работят в по-добри условия.

„Разберете, че днес възможностите на държавата са тези и аз ще отида и ще се солидаризирам с всички тези искания, но сами разбирате, че това може да бъде етап със стъпки, не днес не бихме могли да си го позволим. Просто ситуацията е изключително тежка и тя е много по-тежка, отколкото, когато влязохме в мандата”, смята той.

Вътрешният министър Цветан Цветанов поясни, че се търси механизъм за компенсиране на полицаите заради мярката на правителството всички държавни служители да поемат сами осигуровките си. Целта е да не се допусне намаляване на парите на служителите на реда. Търси се компенсационен механизъм. „Така че в тази посока полагам максимално усилия и максимално мотивирам позицията си, както пред кабинета, така и пред министър-председателя. Надявам се, че с това, което правят българските полицаи, смятам, че ще успеем за да има повече пари за разпределяне на съответните средства”, каза Цветанов.

Вътрешният министър каза, че е нужно съставът от 25 съдии във Висшия съдебен съвет да се намали, но не посочи с колко точно. Това стана по време на конференция „Българският пример в борбата с организираната престъпност и корупцията в Европа". Според Цветанов политическата квота във ВСС е напълно излишна.

По думите на Цветанов съдебната система се нуждае от реформа, защото „тя е зависима от Красьо Черния и подобни субекти, но е независима за всички останали". Вътрешният министър изтъкна още, че има политическа, но не и съдебна воля в борбата с организираната престъпност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6700 |15.03.2010 Цв. Цветанов: Президентът да посочи олигарсите . 60| 8024 |13.03.2010 Цветанов: Президентът бяга от псевдонима “Гоце” . 13| 4533 |12.03.2010 Цветанов: Каква работа имам с ВСС? . 6| 4357 |11.03.2010 Цветанов не уважи ВСС, отсвири покана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads