Реклама / Ads
16| 4839 |22.05.2016 НОВИНИ

Цветанов: Не са разглеждани кандидатурите на Бокова и Поптодорова

.
Цветан Цветанов
При детайлното обсъждане на президентското вето търсехме компромис, който да се придържа и към изразените мотиви на президента, но и да отчита възраженията на Патриотичния фронт, каза по БНР председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който увери, че са положени максимални усилия, а ветото на президента е изиграло ключова роля за намирането на баланс.
 
Постигнахме като консенсус веднага да бъдат внесени поправките, които да дадат правото с 60 заявления да се разкриват избирателни секции, максимум 35 за всяка държава по света, припомни Цветанов и поясни, че са събрани подписи от всички парламентарни групи, формиращи управляващото мнозинство и с обнародването на поправките в „Държавен вестник“ тези промени ще бъдат внесени.

Всичко зависи от взаимния компромис. Противното би означало отново предсрочни избори, които биха възпроизвели същата конфигурация и връщане в изходна позиция, подчерта Цветан Цветанов.

 

Относно антикорупционния закон, той се солидаризира с казаното от главния прокурор Сотир Цацаров, че повторното му отхвърляне от парламента би било изключително лош знак: Това, че законът не мина в една от комисиите не означава, че той ще бъде бламиран в пленарна зала. Уверявам ви, че ще има достатъчно народни представители, които ще подкрепят политически законопроекта, а между първо и второ четене детайлите, които трябва да бъдат прецизирани, трябва да бъдат отстранени. Това няма да промени неговата философия и концепцията на бъдещото му прилагане.

 

Плевнелиев имаше изключително труден мандат, заяви още Цветанов. Според него нищо не налага ранното обявяване на кандидатурата на ГЕРБ за президентския вот. Не са разглеждани кандидатурите на Ирина Бокова и Елена Попотодорова, увери още той и определи това като част от спекулативното поведение и хазартен диалог от страна на ДСБ: Политическите ни опоненти от ДСБ, които са част от формиращото се опозиционно говорене на БСП, ДПС и ДСБ, усетиха, че изпадат в пълна изолация от страна на партиите на управляващото мнозинство, което обяснява хаотичните им действия и търсене на интрига. Това са опити за връщане в парламентарното мнозинство, но с несъстоятелни тези, каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 7617 |16.05.2016 Цветанов: ДСБ и БСП се уговарят за свалянето на кабинета . 16| 5442 |14.05.2016 Цветанов: Не ДСБ, а Радан Кънев подкрепя Плевнелиев . 2| 4041 |12.05.2016 Цветанов: Издигаме Томислав Дончев за социален министър . 9| 4385 |11.05.2016 Цветанов: Имаме достатъчно силно мнозинство, което да може да управлява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads