Реклама / Ads
3| 2937 |13.04.2023 НОВИНИ

Цветанов: Не си го представям Борисов като депутат в комисии, има друг дневен ред

.
Цветан Цветанов
Борисов като редови депутат все пак трябва да има ангажимент да участва в съответните ресорни комисии. Как си представяте да отиде в една комисия след парламентарния законодателен ден в пленарна зала?! Аз това не си го представям, защото просто той има друг дневен ред в неговото ежедневие и това не се вписва в неговите приоритети. Така коментира депутаството на Б. Борисов пред "Флагман" Цветан Цветанов.
 

Ако се съди от поведението му от последните няколко дни, аз смятам, че тук целта е следната: Борисов предлага кабинет само с ПП-ДБ, но те не искат кабинет с него, което означава, че той отново ще избяга встрани и няма да поеме този риск да направи програмно правителство с останалите парламентарни сили като ДПС, БСП, ИТН. Те биха сформирали доста сериозно парламентарно мнозинство, с което могат да очертаят някакъв кратък хоризонт, да изпълнят ангажиментите, които имаме към Европейската комисия, за да отпушим европейското финансиране. Но виждате, че това не се случва, коментира още той.

 

Поведението на политическите формации ще е през призмата на местния вот. А в момента поведението на Борисов и начинът, по който реагира през последните няколко дни, показват, че той предлага невъзможни неща, но същевременно се правят на консенсусните, смирените – как трябва да се състави правителство и т.н. Борисов и останалите формации от „хартиената коалиция“ биха пристъпили към следващ тактически ход – максимално бързи избори. А вината за несъставянето на кабинет в 49-ото НС ще прехвърлят на ПП-ДБ. Това ще се прави, ако не се сформира правителство и се отиде на бързи избори, смята лидерът на републиканците.

 

 

ПП-ДБ не получиха периферни гласове на изборите на 2 април. Ако следващият вот е, примерно, на 23 юли, тогава спадът при тази формация може да се очаква да е сериозен. Знаем, че техни избиратели са по-успели граждани, които по това време на годината обикновено са на почивка. Освен това много от хората са демотивирани да гласуват на шести избори в рамките на две години. Докато ГЕРБ и другите от „хартиената коалиция“ си запазват твърдите ядра. Т.е. ниска изборна активност е в тяхна полза, казва още Цветанов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3314 |13.04.2023 Борисов между “Аз говоря, когато всичко е договорено” и “Има и друг план..." . 10| 2705 |13.04.2023 Борисов упорит и на инат: Искам да направя правителство с ПП-ДБ, но имам и друг план . 14| 10735 |12.04.2023 Първи ден на НС: Водещ от БНТ скочи на Алгафари, кучето е в долния ляв ъгъл, Борисов до Костадинов . 10| 2711 |12.04.2023 Евроатлантикът Борисов стопли отношението към “Въдраждане”. Не се страхувал от тях

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads