Реклама / Ads
3| 3704 |21.02.2023 НОВИНИ

Цветанов: Санкциите по ”Магнитски” показват зависимостта ни от Русия, свързана с корупционни схеми

.
Цветан Цветанов
Санкциите по “Магнитски” показват какво се случва през последните няколко десетилетия в странат ни - зависимостта ни от Русия, която е пряко свързана с корупционни схеми. Оценката ще е в негативен план на следващите избори. Определени лица прокараха Турски поток. Това не беше ли политиката на Путин да заобиколи Украйна. Това заяви лидерът на “Републиканци за България” Цветан Цветанов.
 

Тук е проблемът, че ние обслужваме руските интереси за сметки на българския избирател, данъкоплатец. Лишихме се от тръба с уредени доставки за сметка на друга, която беше 90% заета от „Газпром“, добави лидерът на “Републиканци за България, доълни той.


Специално за Владислав Горанов, там няма геополитика, но там има действия, които са предприети от друг човек, който е дал някакви показания, които за голямо съжаление не са били анализирани и не са проверени по надлежния процесуален ред в страната. Затова може би отвън ни казват какво е трябвало да се направи. Когато създадохме “Републиканци за България” искахме да бъде алтернативата. В управлението на Борисов трябва да направим разграничение между трите му мандата, каза още той.

 

Всяка една политическа криза генерира много напрежение и лоши управленски решения - миграционната тема е една от тях. Това рефлектира върху всички сектори в страната - икономика, инфлация, отсъствие от световната сцена, коментира той.


Ако не бъде подкрепена "Гранична полиция и ако не бъдат инвестирани допълнителни средства за границата ни с Турция, проблемите ще нарастват. Оперативната дейност според мен отсъства. Не е нормално вътрешният министър, както заяви вчера, да казва, че мерките, които предприема МВР, водят до действия на трафикантите да правят укрития и да прекарват мигранти. България влезе в международния обмен с това как не може да противодейства на миграционния натиск, коментира Цветанов.


Този миграционен поток ще се увеличава. След земетресението в Турция не ни очаква хубаво лято. Системни проблеми в сектора за сигурност са в основата на това, което наблюдаваме като резултат. Има липса на оперативна информация. България влезе в международния обмен с това как не може да противодейства на миграцията. Когато не познаваш система, когато през последните години има случаи с такова поведение - това е или липса информация или наблюдаваме управленска немощ. Липсва управленска програма, политики и хоризонт. Ние вървим след събитията, посочи Цветанов.


Според него трябва да има двустранно сътрудничество между България и Турция. По думите му страната ни отсъства от международната сцена.


"Републиканци за България" се целят към местните избори, защото смятат, че провеждането на много предсрочни парламентарни избори не променя представителността в НС, а я вкарва в още по-задънена улица, обясни още Цветанов.


Той още веднъж заяви подкрепата си за новтаа коалиция “Продължаваме промянта - Деморатична България”. Като ги определи като добър, светъл лъч.





 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3264 |20.02.2023 НАП не открила нарушения при санкционираните във втория списък ”Магнитски” . 13| 8096 |19.02.2023 Категорично: Координаторът по санкциите ”Магнитски” - не сме подведени от никого . 10| 3958 |19.02.2023 Делян Добрев в защита на ГЕРБ: Санкциите по ”Магнитски” не били насочени към партии, а срещу отделни личности . 4| 3670 |18.02.2023 Антоанета Цонева, ДБ: Атакуваме първото място на вота, ”Магнитски” е шамар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads