Реклама / Ads
8| 4186 |19.10.2021 НОВИНИ

Цветанов: Властта правеше срещи с руски лобисти. Малинов: Ще свържа министъра с хора от Кремъл за по-евтин газ

.
Николай Малинов, Цветан Цветанов
През последните 15 години всяко политическо ръководство прокара най-високите руски интереси. Аз съм се противопоставял в първия мандат. Преди месеци питах дали представители от предишното ръководство на държавата са правили срещи с хора от забранителния списък на ЕК по санкциите срещу Русия. Тези хора бяха пряко свързани с енергийните проекти. Те бяха част от лобистите на „Турски поток“. Кажете каква е ползата за България?!
 

Това каза бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по БТВ. Той влезе в спор по оста Изток-запад с русофила Николай Малинов., който призова министър на енергениката да му се обади, за да го свърже с хората в Кремъл, от които зависи по-евтиния газ.

 

Цветанов каза още:

Здравната система е на предела, мерките са единствените възможни, за да може да се подготвим за следваща вълна, ако има такава. Зелените сертификати са практика, която се прилага навсякъде по света. Трябва да ограничим разпространението на ковид. Близо две години нито едно правителство не показа политическо лидерство. Политиците разделиха обществото на ваксинирани и неваксинирани. Трябва да се направи информационна кампания, която е много закъсняла.

 

Фокусът е повече върху мен, но трябва да се има предвид нейното уволнение, което е от ВСС. Моята реакция срещу съдия Мирослава Тодорова е след среща на жертва, която нямаше 25 години възмездие. Бяха изнасилени две дъщери, бяха блудствали с майката и бяха им направили грабеж. Днес от дистанция на времето не бих постъпил така. След среща с жертви на престъпността съм по-емоционален.

 

Ние принадлежим към ЕС и НАТО, което ни гарантира националната сигурност. Последните 20 години ние говорихме за това да намалим влиянието на Русия, но за съжаление през последните години това влияние се засилва. Държавата ни пое риск с изграждане на „Турски поток“. По него може да минава само руски газ. Сега се правят само виртуални сделки с азерски газ. Този газ е с 20 процента по –нисък от „Газпром“. България се е отказала от тези количества и сега, когато се получи тази криза, няма как да се възстанови това количество. Говоренето на Борисов  за АЕЦ „Белене“ не кореспондира с това, което говорят експертите.

 

Как е руски Крим?!  Русия блокира всичко в черноморския регион.  Има сериозен шпионаж, фалшиви новини. Само преди две седмици в Германия излязоха и казаха, че трябва да се спре с тази хибридна война.

 

Николай Малинов контрира:

 

Правата и свободите, за които се борим, няма как да се погазят с една медицинска заповед. Не одобрявам мерките срещу коронавируса. Те не трябва да са за сметка на свободата на хората.

 

Не бива хората да се осъждат за техните мисли, идеали и за това, което говорят. В правото има презумпция за невинност. Тя беше потъпкана от българската прокуратура. Осъзнахме ,че без партийно продължение русофилството е обречено да изчезне. Русофобията е на път да се превърне в образец на съвременен фашизъм.

 

По темата за газа-миналата седмица Унгария подписа договор за газ по „Турски поток“. Ако политиците ни искат да сключат такъв договор, аз ще ги запозная с хората, за да го направят. Ако министърът утре звънне, ще го свържа с отговорните фактори, за да сключат сделки. За тока, ще им кажа кой продава тока в Украйна, за да си купят.

 

Тръбопровода е 485 км. Трасето можеше да е 150 км. от Ихтиман до Димитровград. Правителството построи 500 км, а не направи кратко трасе от Ихтиман до Димитровград. До Ихтиман тръбата си я има. Тези анализи ги има в Интернет. Щеше да ни е три пъти по-евтино и нямаше да се капитализира българската енергетика. Аз не мога да отида в Украйна, защото смятам, ме Крим е руски. Там имаше референдум и хората решиха да се присъединят към Русия.

 

Категорично отказвам да разсъждавам или Изток или запад. Напротив- и Изток и Запад. Защо Унгария може да подпише такива договори, а ние да не можем. И китайските инвестиции, и руските пазара и махането на санкции срещу Русия.  Това, което казва Цветанов, е вредно за нас. В политическите структури на НАТО – да, но не във военните структури.  Евроатлантизмът не е наше бъдеще. Трябва да гледаме и на Изток, и на Запад.

 

Уточнихме, че можеше правителството да не прави правителството 500 км, а 150 км. Ще ви кажа на кой телефон да звънне в Кремъл, за да вземе евтин газ. Американците си продават газта в Индия и Китай. От „Зелената сделка“ може да посинеем от студ тази зима. Говорим за пет пъти по-евтина газ? Ние луди ли сме?! Царят е гол.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3627 |04.10.2021 Цветанов: Целта на Национално обединение на десницата е да стигне с посланията си до хората, които не гласуват . 22| 5092 |25.09.2021 Атанасов: На Радев и служебния кабинет им се услади властта, но сме парламентарна република . 9| 4121 |25.09.2021 Манолова слага на диета от властта ГЕРБ и ДПС . 14| 3591 |23.09.2021 Цветан Цветанов: С тревога наблюдаваме силното разединение на десницата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads