Реклама / Ads
18| 4372 |07.07.2021 НОВИНИ

ЦИК свали имунитета на разследвания за купуване на гласове Цветелин Георгиев от ИМВ

.
Цветелин Георгиев
Проверка в регистрите показва, че кандидатът за депутат Цветелин Георгиев от „Изправи се! Мутри вън!“ е разследваният за купуване на гласове.
 

По-рано днес стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев е внесъл искане до Централната избирателна комисия за снемане на имунитета на кандидат за народен представител в Бургас заради разследване за купуване на гласове.

 

От прокуратурата съобщиха, че кандидат-депутат с инициалите Ц. Г. в е дал на четири лица от село Маринка, община Бургас, имотна облага с цел да гласуват в полза на определен кандидат и определена коалиция.

 

„Във връзка с искането на прокуратурата за отнемането на имунитет на лице с инициали Ц.Г. и със запитванията на медии за такова лице в листата на „Изправи се! Мутри вън!“ в Бургас, информираме, че водачът на листата ни в Бургас Живко Табаков ще окаже пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата за установяването на истината“, съобщиха от политическата коалиция.

 

В листата в Бургас случаят се изяснява. Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона. От този момент нататък той е отстранен от листата, за да се изясни цялата истина и да не се възпрепятства разследването.

 

За напускането си днес Георгиев ще подаде надлежните документи. За нас върховенството на закона е основна ценност и всяко негово нарушение, независимо от кого, смятаме за крайно неприемливо, посочват от политическата група на Мая Манолова.

 

Малко по-късно Централната избирателна комисия отне имунитета на кандидата за депутат от коалиция „Изправи се! Мутри вън“. Единодушно членовете на комисията се съобразиха с искането на главният прокурор. От държавното обвинение твърдят, че са били събрани достатъчно доказателства, за да започне досъдебно производство и да бъде повдигнато обвинение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4516 |07.07.2021 Прокуратурата поиска снемане на имунитета на кандидат за депутат от Бургас . 19| 4029 |09.06.2021 ”Магнитски” свали с 2% подкрепата за ГЕРБ . 6| 2901 |25.05.2021 Три нови наказателни разследвания срещу Навални . 92| 3847 |13.05.2021 Бивш генерален секретар на НАТО призова България да свали ветото за РСМ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads