Реклама / Ads

 

38| 12035 |21.03.2021 НОВИНИ

Д-р Цветеслава Гълъбова: Г-жо Сунгарска, ние не сме нация от идиоти

.
В последните дни в сутрешните блокове често виждаме г-жа Катя Сунгарска - пиар /тази чудна българска абревиатура/ да мрънка /съжалявам, че се налага точно тази дума да употребя/ и да вменява вина на хората, че са болни, че са тревожни, че търсят спешна помощ. С хленчещ и внушаващ драматизъм глас моли да пощадим колегите спешни медици. Не зная дали наистина мисли всичко, което говори или има някакъв интерес, но бих я попитала какво ако правим ние, редовите българи, ще се води, че сме пощадили колегите.

Да, броят на повикванията е увеличен, което съответства на информацията, че има нов пик на корона вирусната инфекция. Да, много хора нямат нужда точно от спешна помощ, защото нямат животозастрашаващо състояние, но всички живеем една година в непрекъснат страх, угнетени сме, напрегнати, тревожни, уплашени и търсим помощ. За сведение на г-жа Сунгарска, която напоително и драматично говори за "колегите" /все пак тя е завършила НАТФИЗ/ при паническите кризи, които неимоверно зачестиха, симптомите могат много да наподобят инфаркт, инсулт, остър корем, т.е. все наистина спешни състояния. И г-жа Сунгарска очаква всеки българин да знае тези неща, сам да си направи диференциялната диагноза и да не звъни на ЦСМП.

 

Г-жо Сунгарска, хората са много, ама много уплашени, а страхът и паниката демобилизират и деморализират.

 

И Вашето включване с дълбок и драматичен глас не помага. Тактиката ви - на Вас и службата, която представлявате, би трябвало да е съвършено различна - много добър пример беше младият лекар, който вчера гостува на Георги Любенов - умерено и спокойно говорене за реално съществуващата болест, без изхвърляне и излишен драматизъм.

 

Г-жо Сунгарска, ние не сме нация от идиоти и спрете да вменявате на хората чувство на вина. Достатъчно ни е, че една година сме в режим на десоциализация, ама предостатъчно.

 

Драмата е, че Вие не подхождате с емпатия към пациентите, а назидавате и поучавате. Нека думата имат колегите, които наистина се срещат с болните и техните проблеми, а не да слушаме Вашите интерпретации по темата. Друг път ще напиша в отделен пост каква е нашата практика с ръководството на ЦСМП, когато става дума за психично болни. Подчертавам - ръководството, а не медицинските специалисти. И този пост е към Вас персонално и към ръководстсвото на ЦСМП, не се опитвайте да си играете с думите, защото не сте убедителна.

 

Facebook, д-р Цветеслава ГълъбоваРеклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 16| 6245 |18.03.2021 Цветеслава Гълъбова: С наближаване на изборите на преден план излиза Н.В. Страхът . 17| 4806 |08.03.2021 Цветеслава Гълъбова: Оживяваме от вируса, но сме зле психически. Децата ще израснат перфектни невротици . 47| 17826 |07.03.2021 Д-р Гълъбова: Няма ЦИК, няма мик. Гробовно е мълчанието за ползването на държавен ресурс в кампания . 20| 7424 |12.01.2021 Цветеслава Гълъбова: Днешните консултации показаха един вагон недоразумения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ