Реклама / Ads
30| 27546 |11.11.2020 НОВИНИ

Атанас Мангъров: Болните са доволни, че ме виждат. Някои идват сухи като стафиди

.
Доц. Атанас Мангъров
Болните са доволни, че ме виждат. Виждам хора, които търсят помощ и мисля, че остават доволни. В болницата лежат хора със симптоми-температура, болки, задух. Това каза доц. Атанас Мангъров по бТВ.
 

Доволен съм от заседанието. От всички лекари най-трезво мислещ беше премиерът. Някои медици излязоха с крайни изявление. Обнадеждих се, че ще излезем нормално от тази епидемия. Това каза доц.

 

Имаше спорове на заседанието. Страни, които се затвориха по-рано и по-плътно-Белгия, Гърция, Великобритания, в момента те имат много по-лоши резултати от нас. Ни сме един от най-слабо засегнатите икономически страни. Тази инфекция не може да се бори със затваряне. Не е този начинът ние може да се заключим, но когато се отворим, всичко започва отначало.

 

В момента няма дефинитивно лечение на ковида. Трябва технологично време. Някои болни идват сухи като стафиди, заради дехидратация.  Има смисъл да се влезе в болница, само ако се дава кислород. Не трябва да се очаква да му мине на човек след 2, 3, 10 ден. Трябва да се обясни на хората какво да очакват. Хората трябва да са в състояние на максимален покой. Лекува се като счупен крак-седиш и чакаш да ти мине. Трябва да се взема една таблетка аспирин.

 

Може да вземе и някакъв аналгитик, за да спи спокойно. Това е много важна част от лечението.  Не бива да си свалят на всяка цена високата температура. Това е физиологична реакция на организма. Човек образно казано сварява вируса. И да се настрои психически, че това няма да е един, втори ден. Няма да се оправим с това безумно вкарване на всички хора в болница. Трябва да се спре с тази телефонна медицина. Все едно войниците на фронта се страхуват. Да, те се страхуват, но са войници. Лекарите трябва да си изпълняват задълженията.  Ако не го правят, значи няма нужда от тях.

 

Карантинните мерки в цяла Европа са от март и особена полза от тях няма. Трябва дистанция, хигиена, маски. Но не може лекари да абдикират от задълженията си.

 

При ковида се загива не от бактериалните, а от вирусните усложнения. Няма нужда всеки положителен да влиза в болница. За да влезе, трябва да има лечение, което като се направи там, ще му мине. Тези хора имат нужда някой да се грижи за тях. Няма профилактика. Много е важно на хората да се каже, че от тази болест не се загива често. Това е природно бедствие, но трябва да се научим да се живее с него. Правил съм си бърз тест, отрицателен е.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4013 |09.11.2020 Няма кой да лекува болните от коронавирус в Карлово . 55| 30698 |06.11.2020 Ген. Ат. Атанасов: На кюлчетата злато в чекмеджето на Борисов е изобразен той . 14| 4421 |04.11.2020 Правителството иска болните да са в хотели вместо в полеви болници . 34| 16297 |02.11.2020 Мангъров: Личните лекари излязоха от играта заради страх

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads