Реклама / Ads
11| 2676 |16.02.2024 НОВИНИ

Цветя, свещи и надпис "Убийци" пред руското посолство в София заради Навални

.
Цветя, свещи и надпис "Убийци" се появиха пред руското посолство в София, часове след новината за смъртта на Алексей Навални. От 18:30 ч. ще се проведе и протест.
 

Все още няма официално потвърждение от екипа на руския опозиционер, че той е починал в затвора, но според информацията от властите в изправителната колония, в която Навални излежаваше присъда по изфабрикувани обвинения, той е загубил съзнание, след като се е почувствал зле по време на разходка. 

 

“Не знам дали да вярвам, или не на тази ужасна новина, която получаваме само от руски правителствени източници”, каза съпругата на опозиционера Юлия Навалная. 





Тя се зарече да държи отговорен президентът на Русия Владимир Путин и цялото му обкръжение за всичко, което са причинили на държавата и семейството на Навални. Речта й на Мюнхенската конференция беше посрещната с аплодисменти и овации от публиката. Светът също мигновено реагира на новината за смъртта на Навални, осъждайки режима и президента Путин. 

 

"Да кажем на Путин – Ти си страхливец и убиец! Путин е убиец! Страх го е от Свободата и съпротивата срещу властта му! За да се задържи на власт той ликвидира всичките си опоненти и нападна редица държави. Кървави войни с жертви деца и жени! Разстрелва невинни и убива враговете си! Последният му голям вътрешен враг беше Навални. Той се върна доброволно в Русия за да вдъхва надежда на съпротивата срещу Путин – вътре и извън авторитарна Русия. Той знаеше, че дава живота си в жертва на Русия и срещу Путин, но непоколебимо го направи! Целият свободен свят скърби за Навални, но още по-силно виждаме злото в лицето и властта на убиеца Путин", пишат организаторите на бдението в памет на Навални пред руското посолство в столицата.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2487 |16.02.2024 5 компании кандидатстват за изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ Козлодуй . 4| 10332 |16.02.2024 “Вън мафията от здравеопазването”: Граждани зоват за кардинални реформи в МЗ /видео/ . 2| 2640 |16.02.2024 Съпругата Юлия Навалная: Путин да знае, денят на разплатата ще дойде съвсем скоро . 22| 3896 |16.02.2024 Николай Кръстев пред ФрогНюз: Убийството на Навални не е случайно. В Кремъл явно много се боят от опозиционен дискурс в тези избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads