Реклама / Ads
1| 4972 |09.05.2017 НОВИНИ

Цветлин Йовчев изброи факторите за реформа в МВР

.
Цветлин Йовчев
Правителството е белег на политическата реалност в момента. Важно е да има такова от гледна точка на председателството на ЕС, както и от гледна точка на сигурността. Трябва да дадем толеранс от 100 дни, за да видим как ще тръгнат нещата. Това каза бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев.
 
„Когато говорим за Патриотичния фронт по-скоро става дума за риторика, отколкото за реални действия. Част от словесната агресия, която плаши хората в Европа, остава само на думи. Не са толкова крайно настроени“, посочи още той пред bTV.

За новия вътрешен министър, Йовчев каза, че е трудно в началото да формира някакви очаквания. „Аз имам положителни впечатления от него. Зависи до голяма степен от това какъв екип ще сформира около себе си. Бъчварова положи усилия и работи в трудна ситуация. Не разполагам с данни, за да кажа дали се е справила“.

„Дали ще се случат реформите зависят от няколко фактора, първо трябва да има политически консенсус за това какво трябва да представлява МВР, както и пътя по който да се постигне това. Ако го няма общото съгласие, ще имаме спънки и невъзможност да се завършат реформите“, предупреди Йовчев. По думите му трябва да се осигурят ресурси, не само финансови, но и човешки. „Трябва да има необходимия минимум от знания, за да се движат нещата в посоката, в която искаме. За да се случи реформата е важно и лидерството. Трябва дълбоко да се промени начина, по който се извършват нещата. Трябва да има екип от съмишленици в ръководния състав, които да споделят общи цели. Трябва да има и мотивация да бъде извършена реформата в системата. Проблемите на системата са много. Реформата ще бъде изключително дълбок процес“, смята бившият вътрешен министър.

Според него вече има нагласа вътре в системата да се променят нещата.

По повод идеята да се върне казармата Йовчев каза, че като че ли не можем да постигнем консенсус в политическите партии и това спъва реформите. „Трябва да разтръскаме цялата система. Има два проблема пред Българската армия – не можем да покрием на 100% осигуряването на националната ни сигурност и технологичното изоставане на военните“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 12995 |12.02.2017 Плевнелиев: ГЕРБ ми наложиха Цветлин Йовчев, по-късно го освободих . 2| 7877 |17.01.2017 Цветанов: При Йовчев 20 млн. от МВР отидоха в частния сектор . 1| 9954 |05.10.2016 Само във Фрог: Свалят GPS-те на Йовчев от полицейските патрулки . 3| 3781 |20.09.2016 Йовчев имал бизнес в областта на сигурността, но то не било проблем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads